Search for content, post, videos

Asa iti distrug tocurile picioarele! Te vei gandi de doua ori inainte sa mai porti pantofi cu toc

Daca porti des pantofi cu toc, afla ca tocurile iti distrug picioarele, dupa cum arata rezultatele unei cercetari efectuate recent de o echipa de oameni de stiinta din Seul.

Acestia sustin ca femeile care poarta tocuri de cel putin 10 centimetri, de mai mult de 3 ori pe saptamana, ajung sa aiba probleme mari cu picioarele, dupa 3 ani in care fac acest lucru.

Asadar, asa iti distrug tocurile picioarele:

– Pantofii cu toc pot cauza osteoartrita la genunchi din cauza ca provoaca presiune foarte mare in partea intertioara a genunchiului. Mai precis, in momentul in care sunt purtati, partea inferioara a genunchiului suporta cu 26% mai multa presiune decat in mod normal.
– Pantofii cu toc afecteaza mult tendonul lui Ahile, care este cel mai mare tendon din corp. Acesta se ingusteaza si scurteaza la mers, asa ca dupa ce porti pantofi cu toc pot aparea inflamatii din cauza faptului ca acesta isi pierde din elasticitate.

– Pantofii cu toc cresc riscul ca unghiile sa creasca incarnate si sa se infecteze.

– Cercetatorii sustin ca daca tocurile sunt mai inalte de cinci centimetri, atunci presiunea exercitata asupra degetelor este atat de mare incat se poate ajunge la deformarea monturilor.

– Purtatul excesiv al pantofilor cu toc de cel putin 10 centimetri poate sa duca la deformarea coloanei vertebrale, din cauza ca bazinul este supus functionarii intr-o pozitie nefireasca.

– Nu in ultimul rand, pantofii cu toc mai inalt de 10 centimetri afecteaza felul in care iti functioneaza creierul. Mai precis tocurile inalte duc la contractarea vaselor de sange ceea ce inseamna impiedicarea transmiterii impulsurilor ervoase periferice, catre creier.

<

2 comments

 • <cite itemprop="author">Adio Amenzi</cite>

  Detectoare Radar pt NOILE RADARE de la 550 LEI!

  ATENTIE ! AMENDA Maxima pt VITEZA este de 1.950 LEI

  SUPER-REDUCERI in luna IUNIE 2015! Stoc LIMITAT!

  Noi, Sigilate, Garantie! Detalii pe site: AntiRadare.Ro

 • <cite itemprop="author">Samsy Baoad</cite>

  E drept că purtatul tocurilor distruge picioarele, zăpăcește bazinul și bagă spinarea în draci, dar ne face mai înalte, mai puțin „curajoase”. Iar faptul că ne-mbătăm de ritmul propriului tropăit într-o lume suprasaturată de stress, ne dă sentimentul supremației. Măcar așa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *