Search for content, post, videos

Asa iti cureti ficatul de toxine

Semne, simptome, ficat bolnav

Ficatul este unul dintre organele vitale ale corpului, indeplinind o serie de functii importante legate de digestie, metabolism, imunitate si are rol in absorbtia nutrientilor. Mai mult decat atat, ficatul este cea mai voluminoasa glanda din corpul uman.

Un ficat sanatos regleaza compozitia sangelui, elimina toxinele daunatoare din sange, proceseaza substantele nutritive absorbite de intestine in timpul procesului de digestie si stocheaza vitaminele, fierul si glucoza. Este responsabil pentru descompunerea hemoglobinei si a altor hormoni, distruge globulele rosii vechi si produce substante chimice necesare pentru coagularea corecta a sangelui.

Anumite alimente ajuta la curatarea si detoxifierea ficatului, contribuind la buna functionare a sa. Printre acestea, amintim:

1. Usturoiul: contribuie la activarea enzimelor din ficat, responsabile pentru eliminarea toxinelor. El contine doi compusi naturali – alicina si seleniu – ce au rol in protejarea ficatului de daunele toxice. De asemenea, usturoiul reduce colesterolul si nivelul de trigliceride, care pot suprasolicita ficatul si impiedica functionarea acestuia.

2. Grapefruit-ul: este un excelent detoxifiant, fiind o sursa bogata de vitamina C, pectina si antioxidanti. Contine glutation, un tripeptid ce neutralizeaza radicalii liberi si determina eliminarea metalelor grele.

3. Sfecla rosie: este un puternic aliat al ficatului dvs. Bogata in flavonoide vegetale si beta-caroten, ea ajuta la stimularea si imbunatatirea functiei hepatice. Mai mult decat atat, purifica in mod natural sangele.

4. Lamaia: antioxidantii prezenti in lamaie activeaza enzimele responsabile de detoxifierea ficatului si stimuleaza absorbtia de minerale.

5. Ceaiul verde: consumat zilnic, va ajuta organismul sa elimine toxinele si depozitele de grasime si va creste nivelul de hidratare.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *