Search for content, post, videos

Arunci semintele de la pepene? NU o mai face! Iata ce se intampla daca le fierbi

Pepenii sunt pur si simplu deliciosi, iar oamenii ii consuma in exces mai ales pe timpul verii. Insa, majoritatea dintre noi aruncam semintele. Nimic mai rau, nu multe persoane stiu ca acestea sunt extrem de benefice pentru organism.

Imediat ce veti afla ce proprietati minune au semintele de pepene nu o sa le mai aruncati niciodata.

Atunci cand sunt consumate, semintele de pepene trec prin tractul digestiv si ajuta la imbunatatirea digestie. Mai mult decat atat, acestea combat inflamatiile, trateaza parazitii intestinali si icterul.

Insa asta nu este tot, semintele actioneaza ca un diuretic, fiind eficiente in cazul problemelor urinare si a pietrelor la rinichi.

Aceste seminte sunt bogate in citrulina, un complex organic cu puternice proprietati antioxidante. Cu alte cuvinte, largeste vasele de sange, accelereaza si imbunatateste activitatea lor.

Prin urmare, este extrem de util sa consumam seminte de pepene in cazul diferitelor probleme de sanatate, cum ar fi ateroscleroza, hipertensiunea arteriala si angina pectorala.

Ba mai mult decat atat, medicii sustin ca semintele de pepene va ajuta sa scapati de problemele la inima, stimuleaza memoria si concentrarea, imbunatatesc celulele musculare din organism.

Semintele de pepene verde sunt bogate in substante nutritive sanatoase printre care se numara magneziul, niacina, calciu, antioxidanti, vitamina C, fier, Vitamina A, mangan, etc.

Iata cum puteti pregati un ceai din seminte de pepene:

Sfaramati 4 linguri de seminte de pepene, dupa care le puneti la fiert in 2 litri de apa. Lasati preparatul pe foc timp de 15 minute.

Tot ce trebuie sa faceti este sa beti acest ceai timp de doua zile, iar apoi sa faceti pauza pentru o zi. Se repeta acest ciclu cateva saptamani.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *