Search for content, post, videos

Aruncati la gunoi somniferele daca suferiti de obezitate!

Persoanele obeze nu ar trebui sa ia somnifere daca au probleme cu somn, fiind de opt-noua ori mai expuse riscului de deces prematur.

Un studiu efectuat de cercetatorii americani si publicat in British Medical Journal arata ca obezitatea creste semnificativ riscul de deces legat de consumul de somnifere.

Cei mai expusi sunt barbatii obezi, care sunt sfatuiti sa renunte la somnifere, dar nici femeile nu ar trebui sa ignore indemnul, scrie publicatia belgiana Passion Sante.

In urma cercetarii efectuate pe mii de adulti, oamenii de stiinta au constat ca asocierea obezitatii cu somniferele luate regulat pot creste riscul de deces prematuri de opt-noua ori.

Persoanele obeze sunt mai expuse pentru ca ele sufera des de apnee, o boala respiratorie care se manifesta prin pauze repetate in respiratie, mai ales in timpul somnului.

Consumul de somnifere agraveaza simptomele apneii, dar si bolile ca rdovasculare. Acesti trei factori sunt o combinatie foarte periculoasa pentru sanatatea unei persoane obeze.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *