Search for content, post, videos

Arsurile la stomac: ce le cauzeaza si cum scapi de ele

Arsurile la stomac sunt cauzate de mai multi factori, printre care se numara stresul, asimilarea de medicamente pe stomacul dol sau consumul unor alimente care intra in conflict cu sucul gastric.

Ce cauzeaza arsurile la stomac

Arsurile la stomac pot fi cauzate in principal de bacteria Helicobacter pylori, care este localizata in stomac si care se gaseste la peste jumatate din populatia lumii. Aceasta bacterie poate cauza arsuri la stomac, ulcer atat gastric cat si duodenal, sau cancer gastric.

Aceasta bacterie poate fi eliminata prin tratament medicamentos, printr-o combinatie de doua antibiotice active care se administreaza de la 7 la 14 zile si un inhibitor al secretiei de suc gastric care se administreaza aproximativ o luna.

Pe langa aceasta bacterie, arsurile la stomac pot fi cauzate de o serie de alimente care stimuleaza mult prea mult secretia de suc gastric. Cele mai raspandite sunt rosiile sau lactatele, insa in mod sigur alimentele foarte grase consumate in exces vor cauza arsuri lastomac.

Asa scapi de arsurile la stomac

Pentru a scapa de arsurile la stomac este important sa se respecte in primul rand regula celor trei mese ale zilei. Astfel, daca stomacul primeste la ore fixe „materie” prima va dezvolta un ritm echilibrat de functionare.

Foarte important insa este ca alimentele consumate sa fie tolerate de organism si sa nu fie mult prea bogate in grasimi sau in carbohidrati

Consumul de apa este indicat iarasi in cazul arsurilor stomacale, pentru a diminua efectul acidului gastric acumulat in exces.

Totodata, pentru a evita declansarea actiunii bacteriei descrise mai sus, este important ca igiena sa fie stricta, avand in vedere ca bacteria se transmite din cauza nerespectarii regulilor de igiena.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *