Search for content, post, videos

Ardeiul gras, o sursa valoroasa de vitamine pentru organism

Una dintre cele mai iubite vegetale ale sezonului cald, ardeiul gras, este deopotriva gustos si sanatos. Aceasta leguma este o sursa bogata de vitamine pentru organism si aduce un plus de savoare si culoare in orice preparat culinar – de la salate proaspete, pana la sosuri pentru paste sau clasicul ghiveci de legume.

In plus, ardeiul gras este recomandat in orice dieta, mai ales ca este sarac in calorii (un ardei mediu, de 200 grame are doar 30 de calorii), dar asigura nutrientii de care organismul are nevoie. Bea dimineata, la micul dejun, un pahar de suc de ardei gras si morcov, astfel incat sa te bucuri de o digestie cat mai buna si sa previi crampele sau durerile abdominale.

La fel ca si rosiile, ardeiul gras contine si licopen, un carotenoid puternic ce previne riscul de cancer pancreatic sau cervical.

Ardeiul gras este bogat in vitamina C, vitamina A, vitamina B6, vitamina K, vitamina B1, vitamina B9 si contine si cantitati importante de magneziu, potasiu si fosfor.

Tinand cont de toate aceste elemente trebuie sa amintim principalele avantaje aduse de consumul de ardei gras:

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *