Search for content, post, videos

Antibioticele, inutile pentru tratarea tusei persistente

Sezonul rece este si sezonul antibioticelor, dar ar trebui sa stim ca acestea nu sunt indicate pentru tratarea tuturor afectiunilor survenite pe timp de iarna si nu ar trebui luate fara recomandarea medicului.

Spre exemplu, multe infectii respiratorii care se manifesta prin tuse persistenta nu se atenueaza daca luati antibiotice.

Un studiu publicat in Lancet Infectious Diseases Journal, citat de BBC News, arata ca antibioticele sunt total ineficiente in tratarea pacientilor care manifesta tuse persistenta cauzata de infectii respiratorii.

Aproximativ 2.000 de pacienti din 12 tari europene au participat la studiul care demonteaza, la randu-i, practica administrarii antibioticelor in tratare oricarui tip de infectie.

Monitorizarea pacientilor cu tuse puternica a aratat ca severitatea si durata infectiei respiratorii care cauza simptomele nu s-a modificat nici la pacientii care au primit pastile placebo, nici la cei carora le-au fost administrate antibiotice.

Asadar, tratamentul cu antibiotice este ineficient in cazul infectiilor respiratorii, cu exceptia cazurilor de pneumonie cand administrarea lor este absolut obligatorie.

Profesorul Paul Little de la Universitatea din Southampton, conducatorul studiului, a atras atentia ca folosirea unor antibiotice precum amoxiciclina pentru tratarea infectiilor respiratorii la pacienti care nu sunt suspecti de pneumonie nu numai ca nu ajuta, poate chiar sa dauneze sanatatii.

Administrarea in exces a antibioticelor creste rezistenta organismului la aceste medicamente, ajungand intr-un final sa nu-si mai faca efectul, si poate cauza adesea stari de voma, iritatii pe piele si diaree.

Rezultatele studiului arata ca multi pacienti se pot vindeca fara a recurge la antibiotice, a precizat profesorul Paul Little, care recomanda metode alternative de tratament, de la antiinflamatoare la remedii naturale, precum ceaiul, supa de pui, apa pentru o buna hidratare si odihna mai multa. De altfel, cele mai recente cercetari arata ca un om bolnav trebuie sa doarma pe noapte cu cel putin doua ore mai mult decat normal, adica cel putin zece ore in loc de opt, pentru ca organismul lui sa-si revina.

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">blog</cite>

    Super-Duper site! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *