Search for content, post, videos

Amigdalita

 

   Una dintre cele mai comune probleme cu care ne putem confrunta pe tot parcursul anului dar mai ales pe durata sezonului rece este amigdalita. Inflamatie a amigdelolor, aceasta boala poate fi atat neinfectioasa cat si infectioasa. In primul caz, ea este produsa de factori fizici cum ar fi bauturile reci, statul in aer rece, curentul de aer rece etc. In cel de-al doilea caz, cel al amigdalitei infectioase, ea poate fi produsa de catre streptococul beta-hemolitic si mai rar din cause parazitare sau fungice.

     Amigdalita este contagioasa la contactul apropiat cu o persoana infectata, aceasta fiind si principala cauza de imbolnavire indirecta. Agentii patogeni ajung in aer atunci cand persoana infectata respire, tuseste sau stranuta. De asemenea, particulele infectate pot imbolnavi o persoana sanatoasa atunci cand ajung pe mainile acesteia sau pe obiectele cu care acesta intra in contact cu gura, ochii sau nasul.

Simptome:

– gat inflamat si dureros

– febra

– congestie nazala si guturai

– noduli limfatici inflamati

– amigdale rosii acoperite total sau partial cu puroi

– dificultati la inghitire

Tratamente naturiste pentru amigdalita

Atunci cand sunt produse de virusi, amigdalitele dureaza intre patru si zece zile. Mai grav este atunci cand bolnavul are febra mare si prezinta noduli limfatici inflamati, caz in care amigdalita poate fi de tip streptococci si trebuie diagnosticata prin consult de specialitate si tratata cu antibiotice. In mod normal insa, amigdalita poate fi tratata si cu ajutorul plantelor medicinale. Iata cateva exemple de tratamente naturiste ale amigdalitei:

Infuzie de fenicul: se prepara o solutie din 1-2 lingurite de fructe de fenicul adaugate la 200 ml de apa fierbinte, clocotita. Se acopera 15 minute cu un capac dupa care se bea. Tratamentul poate fi repetat dupa fiecare masa principala a zilei.

Gargara de anin negru: se prepara decoct din 10 grame de scoarta maruntita adaugata la o cana plina de apa clocotita dupa care se administreaza de 3 ori pe zi sub forma de gargara.

Tinctura de patlagina: se prepara din 5 grame de Frunze si 100 ml de alcool. Cate 30-40 de picaturi de tinctura se pun in cate 200 de ml de apa si se administreaza sub forma de gargara de 3 ori pe zi.

Sunatoare: se prepara o infuzie dintr-o lingura de sunatoare uscata si 100 ml de apa fierbinte din care se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca si gargara.

Musetel: se prepara infuzie din flri de musetel: o lingurita la 200 ml de apa clocotita din care se beau cate doua cani pe zi sau/si se foloseste ca si gargara.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *