Search for content, post, videos

Alimente pe care diabeticii trebuie sa le evite cu orice pret. Cu ce pot fi inlocuite

Potrivit statisticilor la nivel national, 1 din 20 de romani sufera de diabet.

 

Aceasta afectiune poate insa sa fie tinuta sub control si efectele ei pot fi ameliorate in cazul in care, pe langa tratamentul recomandat de medici, sunt evitate o serie de alimente care au efecte nocive asupra diabeticilor.

 

Aceste alimente ar trebui evitate total de catre diabetici sau inlocuite cu altele, in dieta, dupa cum urmeaza.

 

Alimentele procesate trebuie sa fie eliminate total din dieta unui diabetic. Aici este vorba despre mezeluri, si in special produse lactate precum smantana, unt sau lactatele nedegresate. Totodata, trebuie evitata total carnea grasa si untura. Aceste alimente sunt foarte bogate in zahar si grasimi, substante nocive pentru diabetici.

 

Aceste alimente pot fi insa usor inlocuite cu fructe oleaginoase, precum nuci, alune si fistic. Aceste fructe au in compozitia lor elemente grase benefice pentru organism. Pentru a inlocui carnea de porc, este indicat sa fie consumata carne de peste sai de curcan. Totodata, diebeticii atrebuie sa aiba sase mese regulate pe zi, bazate pe ceea ce prescrie medicul.

 

O problema mare in randul diabeticilor este consumul de zaharuri. Pentru a nu consuma zahar rafinat in forma pura, diabeticii pot sa consume linistiti, insa nu in cantitati prea mari, mere coapte, inghetata, ciocolata neagra sau ciocolata de casa, peparata cu aspartan in loc de zahar.

 

De evitat in totalitate insa sunt sucurile acidulate.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *