Search for content, post, videos

Alimente cauzatoare de cancer. Afla ce trebuie sa ocolesti

Probabil ca nu te gandestil zilnic daca ceea ce mananci iti poate provoca sau nu cancer. Totusi, statisticile sunt ingrijoratoare: sute de oameni sunt diagnosticati zilnic cu o forma sau alta de cancer.

Iata o lista a celor mai consumate alimente cu potential cancerigen.

  1. Floricelele pentru microunde

Micutele pungi de popcorn sunt foarte convenabile. Le iei, le pui la microunde, astepti cateva secunde si sunt gata. Din pacate, insa, inca de la ambalaj incep problemele. Punga este captusita cu o substanta denumita acid perfluorooctanoic (PFOA), toxina care se regaseste si in Teflon. Studiile de laborator au aratat ca aceasta substanta chimica poate cauza infertilitate si cancer. Apoi, in functie de producator, o punga de popcorn poate contine ulei de soia (produs modificat genetic), galat de propil (o substanta care cauzeaza iritatii ale pielii si tulburari digestive), diacetil (substanta care poate provoca boli pulmonare).

  1. Fructe non-organice

Fructele non-organice pot fi contaminate cu pesticide sau fertilizatori cu azot. In plus, unii producatori folosesc hormoni de crestere pentru ca alimentele sa se faca mai mari.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *