Search for content, post, videos

Alimente care previn aparitia hemoroizilor

Exista asa ceva? Da, exista! Alimentatia sanatoasa ne poate scuti de multe neplaceri. Grija noastra pentru sanatate trebuie sa se manifeste si atunci cand dorim sa prevenim imbolnavirile, si atunci cand cautam un tratament. Trebuie doar sa stim ce alimente sa alegem. Haideti sa vedem care sunt alimentele care ne protejeaza de hemoroizi.

Afinele

Afinele sunt o binefacere pentru oricine sufera de hemoroizi. Ele contribuie la refacerea proteinelor deteriorate din peretii vaselor de sange si la mentinerea sanatatii sistemului vascular. Afinele sunt si o sursa pretioasa de fibre solubile si insolubile. Ceea ce au in plus afinele fata de alte fructe de padure este continutul lor bogat in vitamina E.

Smochinele

Se stie de mult timp ca smochinele previn constipatia. Ca sa beneficiem de efectul lor laxativ va trebui sa le mancam cu tot cu coaja pentru ca cea mai mare parte a fibrelor se gaseste in coaja. Atunci cand cumparam smochine ar fi ideal sa le alegem pe cele moi, lipsite de lovituri, cu culoare intensa, miros proaspat si gust usor dulce. Sunt printre cele mai perisabile fructe, deci trebuie sa le mancam in ziua in care le cumparam sau in ziua urmatoare. Smochinele uscate au acelasi efect laxativ ca si cele proaspete si previn aparitia hemoroizilor daca nu au depasit termenul de valabilitate.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *