Search for content, post, videos

Alimente care combat stresul

Cresterea nivelului de stres este una dintre cauzele principale pentru care ne imbolnavim des de anumite afectiuni cat se poate de grave.

Din fericire, starile de agitatie si oboseala cuazate de stres pot fi combatute cu o serie de alimente pe care le putem consuma zilnic pentru a fi iar in forma.

Nucile acaju

Aceste nuci sunt foarte aromate si sunt o sursa importanta de zinc, imperativ necesar pentru buna fucnctionare a ficatului. Deficienta de zinc din organism poate cauza anxietate si depresie, mai ales din cauza ca organismul nu depoziteaza zincul. Tocmai de aceea este necesar un aport zilnic pentru un echilibru normal.

Avocado

Acest fruct este bogat in glutation, substanta care absoarbe grasimile rele din organism, gasita mai ales in coaja sa. Totodata, acest fruct contine luteina, betacaroten, vitamina E, folati si vitamine din complexul B care ajuta la relaxarea organismului.

Usturoiul

Usturoiul este un aliment minune, foarte bogat in antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi. Astfel ajuta la prevenirea unor boli precum raceala sau gripa, boli care slabesc sistemul imunitar si care duc la o stare generala proasta.

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *