Search for content, post, videos

Alimente bune pentru creier. Ce sa mananci ca sa cresti inteligenta si sa previ o serie de boli

Creierul poate fi mentinut sanatos printr-o alimentatie adecvata, benefica pentru cresterea inteligentei si care previne unele boli foarte grave, precum Alzheimer-ul, sustin medicii.

Asadar, exista o serie de alimente care incetinesc pe deoparte declinul cognitiv si care sunt bogate in nutrienti atat de necesari unei functionari bune a creierului.

Asadar, iata care sunt acele alimente bune pentru creier:

1. Legumele verzi sunt foarte bogate in antioxidanti si astfel sunt benefice pentru creier. Este indicat ca zilnic sa mananci cate doua portii de legume verzi, precum broccoli, spanac sau castraveti, pentru o functionare orpima a creierului.

2. Ceaiul verde si cafeaua previn, sustin medicii, dezvoltarea maladiei Alzheimer. Se pare ca totodata cafeina incetineste si procesul de imbatranire al creierului si decesul neuronilor.

3. Ouale, foarte bohgate in proteine si sarace in calorii, au totodata o concentratie mare de Vitamina E si de Omega-3. Acestea contribuie la dezvoltarea de noi celule la nicelul creierului. Consumul optim pentru o minte sanatoasa este de 4 oua pe saptamana, sustin medicii.

5. Migdalele previn iarasi o serie de boli mentale, datorita faptului ca sunt foarte bogate in antioxidanti. Medicii sistin ca migdalele sunt in topul alimentelor care sustin pe termen lung sanantatea creierului. Este indicat sa consumi zilnic 30 de grame de migdale pentru o buna functionare a creierului.

6. Somonul este foarte bogat intr-o serie de grasimi sanatoase care, daca sunt consumate periodic, pot incetini cu 12% procesul de declin cognitiv. Este indicat sa consumati o portie pe saptamana de 150 de grame de peste rosu pentru aceste efecte.

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Seby</cite>

    Greseli: bohgate, nicelul, sistin si „sustin medicii” la infinit! Tu citesti ceva inainte sa publici un articol? . Jurnalistu-le esti cam praf, pe bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *