Search for content, post, videos

Alimente aparent sanatoase care fac mai mult rau decat bine

reguli nutritie alimente care slabesc

Unele produse alimentare sunt promovate drept “sanatoase”, bune pentru silueta si pentru sanatate, dar in realitate fac mai mult rau decat bine.

Cerealele

Tratamente naturiste pentru prostata, cancer si boli de ficat. Cum sa te vindeci cu ajutorul plantelor

Alternative ieftine la tratamentele din farmacii. Cu sa scapi de durere cu bani putini

Daca nu consumi cereale integrale simple, ci optezi pentru cele cu fructe confiate sau pentru cele de porumb, oferi organismului un surplus de zahar care dauneaza deopotriva sanatatii si siluetei. Chit ca in cereale este adaugat zahar organic, tot zahar este, tot creste glicemia si tot aduce un surplus de calorii in organism. Opteaza pentru cereale integrale simple, fara adaos de zahar si de fructe confiate.

Batoane de cereale

Visele iti spun ce boli ascunse ai. Ce inseamna cand ai cosmaruri

 Alimente care ingrasa. Top 3 produse despre care credeai ca sunt dietetice

Si aceste produse alimentare, alese adesea ca gustari, contin un surplus de zahar, dar si uleiuri rafinate si coloranti si conservanti industriali. Mai bine mananci un fruct sau un iaurt grecesc cu mai multe proteine decat un baton de cereale.

Sucurile naturale imbuteliate

Atata timp cat nu ai stors tu personal fructele, niciun suc imbuteliat promovat drept natural nu este cu adevarat natural. Contine deopotriva conservanti si zahar adaugat, in unele cazuri chiar si 50 de grame pe sticluta.

Orez expandat

Feliile de orez expandat sunt considerate bune gustari intre mese pentru ca au un continut scazut de grasimi si de calorii. Insa, in acelasi timp, au prea putini nutrienti, majoritatea feliilor de orez expandat neavand mai mult de un gram de proteine si fibre pe bucata. Totusi, daca cititi cu atentie eticheta puteti gasi si produse de orez expandat care sa fie mai nutritive.

Produsele fara gluten

Daca nu suferi de intoleranta la gluten diagnosticata de medic, nu trebuie sa optezi pentru produse alimentare fara gluten. Covrigeii, painea fara gluten nu sunt integrale caci prin procesul de indepartare a glutenului le-a scazut calitatea inclusiv din perspectiva vitaminelor, a mineralelor si a fibrelor. Asadar, daca nu ai intoleranta la gluten, opteaza intotdeauna pentru produse 100% integrale.

 

<

2 comments

  • <cite itemprop="author">Job part-time</cite>

    Incearca sa traiesti mai bine! Cea mai surprinzatoare oferta de lucru! Iata
    ceva pe masura celor ambitiosi! NU este necesara niciun fel de experienta!
    Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent
    dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor
    realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul
    liber) sau full-time, la alegere. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti
    textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

  • <cite itemprop="author">Vasile Ivaşca</cite>

    Eu nu zic că articolul nu e bun sau nu e binevenit. Articolul e foarte bun și la subiect și este de actualitate. Eu românul de rând nu am cunoștințe avansate despre ce mâncare e bună sau care în decursul timpului îmi va face rău.Totuși fără să avem o școală Românească de preparare a mâncări vom fi tributari multor boli introdu-se prin prepararea necorespunzătoare a mâncări. Vom continua să dau un exemplu din legendara, Medicina Tradițională Chineză. Dar la început voi căuta să analizez ce înseamnă YIN(Ida) și YANG(Pingala) în alimentația dumneavoastră, adică: cereale, legume, fructe și alte produse de origine animală. Astfel
    YIN
    este
    numele dat oricărei
    forțe(activități)
    centrifuge,
    care produce efectul
    de dilatare a corpului.
    Iar YANG
    este numele dat oricărei
    forțe(activitate)
    centripetă
    care produce efectul
    de constrângere(reducere)
    a corpului. Se
    pune
    problema cum
    să recunoaștem YIN-ul și YANG-ul?
    Așa cum am mai spus
    YIN și Yang nu
    sunt două
    valori absolute
    ci
    sunt cele două
    fețe
    ale
    aceleiași energii și
    nu au
    valoare decât unul în raport cu altul.
    Toate fenomenele
    și
    lucrurile acestei lumi vizibile conțin
    mai
    multă
    sau mai puțină
    intensitate Yin sau Yang.
    Totuși
    în
    vorbirea curentă
    se spune„ăsta-i
    Yin” sau„ăsta-i Yang”.
    Totuși dacă privim
    puțin lucrurile, acest mod de analiză
    simplist duce
    la o mare
    confuzie
    și nu
    înțelegem
    esența
    lui
    Yin
    și
    Yang decât în mod analitic.
    Totuși
    în alimentație se va percepe un lucru: că este Yin
    sau Yang,
    după
    cantitatea
    dominantă
    din el, vom spune că
    elementul
    este Yin
    dacă
    în el domină
    această calitate
    și este Yang
    dacă
    în el
    domină această calitate.
    Ca să putem determina
    cantitatea
    dominantă
    există o stare
    medie„echilibrată”
    în funcție
    de care se stabilește
    calitatea Yin sau Yang.
    Apa,
    de exemplu, reprezintă starea lichidă
    și
    prezintă
    următoarele
    calități:
    inconsistență,
    diviziune
    ușoară,
    transparență,
    în ea apare ușor
    forța centrifugă(dacă
    forma în care se găsește este
    distrusă
    apa se
    împrăștie foarte ușor),
    după aceste calități
    îi vom da
    calificativul de YIN.„Yanghizarea”:
    Acest cuvânt pare simplu, dar greu de
    realizat (pentru uni greu de înțeles), totuși termenul
    desemnează un ansamblu de efecte, precum gătirea(focul),
    uscarea, acțiunea sări, presarea sau
    acțiunea timpului etc., toate aceste efecte
    influențează factori YANG. Totuși yanghizarea
    are un aspect ascuns și greu de înțeles de
    omul simplu (neinițiat în echilibru Yin
    și Yang). Să luăm un exemplu, eu mă duc de multe ori să
    cumpăr pâine de la brutărie și îi zic doamnei să îmi
    dea pâinea arsă, ea îmi pune două pe masă să
    aleg. Și eu aleg, care este arsă și
    pătrunsă în adâncime de foc, iar doamna îmi
    spune„sănătoși sunt cei care mănâncă
    pâine arsă”. Să nu vă păcăliți să luați
    pâine arsă, dar care a stat mai mult în magazin e
    umezită și e pătrunsă de Yin. Scopul yanghizări
    este de-a avea un corp armonios și o gândire limpede.
    Nu trebuie să tragem o concluzie greșită că Yin și
    Yang ar fi o unitate dialectică, ci Yin și
    Yang sunt două aspecte ale aceleiași energii.
    Dacă analizăm puțin această calitate Yin -Yang a
    alimentelor vom vedea că aceasta este un factor deosebit,
    față de vitalitatea sau de virtuțile nutritive.
    Astfel un aliment gătit poate părea„mort”
    deși în realitate el conține foc, sare,
    presiune, timp. Toate aceste valori
    intrinseci ale alimentelor,Yin și Yang
    sunt precum vitaminele și proteinele.
    Alimentele nu se pot debarasa de ele,
    Yin-ul și Yang-ul aparțin alimentelor.
    Mișcarea vieți este o spirală centripetă, în acest
    mod noi încercăm să reproducem această
    mișcare spirală ca să asimilăm mult Yang(vezi
    tabloul cu figura 21. SPIRALA YANG). Se știe că Soarele se
    găsește pe un braț spiral în Galaxia noastră„Calea
    Lactee”. Toată acestă poziție îi dă
    Soarelui o anumită forță YANG, care
    este transmisă planetelor și ființelor
    din sistemul său planetar. Să luăm un exemplu să
    zicem că avem un sistem planetar
    care este situat aproape de centrul spiralei, acolo
    forța Yang va fi enorm de mare, iar ființele
    care vor locui în acele locuri, vor trebui să aibă
    în compoziția corpului puțină apă(Yin).
    Dacă analizăm evoluția omeniri pe pământ, vom
    vedea că inteligența omului a evoluat
    numai atunci când omul a consumat mâncare
    fiartă(Yang) și în acest mod focul (Yang)
    diferențiază omul față de animal. Noi trebuie să fim conștienți că Dumnezeu ne-a așezat în univers într-un loc care are o anumită Forță YANG. mai multe vezi blogul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *