Search for content, post, videos

ALERTA! Mancarea fast-food afecteaza ficatul la fel ca hepatita

Mancarea fast-food nu numai ca poate adauga cativa centimetri buni taliei tale, dar iti poate afecta si ficatul in acelasi fel in care actioneaza hepatita.

Si nu este nevoie sa mancati de la fast-food o viata, o singura luna fiind suficienta pentru afectarea ficatului.

Un studiu efectuat recent si prezentat la programul televizat american „The Doctors” arata cat de mult rau poate face mancarea fast-food. Se stie de mult ca este plina in grasimi, aducand in organism numeroase calorii fara valoare nutritiva.

Dar oamenii de stiinta coordonati de medicul Drew Ordon au descoperit ca o singura luna de consum fast-food duce la modificari negative la nivelul ficatului. Cei mai periculosi sunt cartofii prajiti, din cauza uleiului in care sunt prajiti, a aportului excesiv de sare si nu numai. Cartofii prajiti contin si zahar.

„Stim ca se pune sare, ca se prajesc in ulei, dar cartofilor li se adauga si zahar. De ce zahar? Pentru ca astfel se obtine crusta aurie care ii face sa arate atat de apetisanti”, a declarat medicul Drew Ordon, citata de „Daily Mail”. Următoarele alimente fast-food periculoase pentru ficat este puiul si ceapa prajite.

Dupa o luna in care alimentatia se bazeaza pe mancare tip fast-food, asa-numitul „ficat gras” poate aparea la multe persoane. Practic, au loc modificari la nivelul enzimelor din ficat care pot da simptome hepatice. Acestea se pot duce chiar si la cedarea ficatului.

Medicul Ordon atrage atentia ca nu ne ferim de problemele de sanatate daca optam pentru salate la comanda de la fast-food.

Multe localuri, mici sau mari, adauga chimicale pentru a pastra mancarea proaspata si nu exista suficiente reglementari in sectorul alimentar pentru a opri producatorii sa aleaga astfel de adaosuri.

Ordon avertizeaza ca unele salate contin propilenglicol, care actioneaza ca agent de prevenire a inghetului. In felul acesta, salatele sunt tinute in frigider sau in congelator multa vreme, fara a ingheta.

De altfel, asupra acestei substante nu exista nicio interdictie explicita, desi este aceeasi care se regaseste in lichidul de reincarcare pentru tigarile electronice.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *