Search for content, post, videos

ALARMANT! Imbatranim mai repede decat parintii nostri! Afla de ce

Regimul alimentar sarac in nutrienti si lipsa exercitiilor fizice nu sunt doar cauzele obezitatii, ale tensiunii arteriale si ale diabetului, ci si a imbatranirii premature.

Traim mai rapid, mai intens si mai nesanatos, din acest motiv imbatranim si mai repede decat parintii nostri, arata un studiu efectuat in Olanda. Desi avem medicamente mai eficiente in tratarea bolilor si ne-a crescut speranta de viata in ultimele secole, imbatranim fizic mai repede decat o faceau parintii nostri.

Chiar daca avem mai multe informatii despre ceea ce inseamna un regim alimentar echilibrat, conditii de munca mai bune decat predecesorii nostri si acces la medicamente mai bune, tot mai multe persoane prezinta probleme de greutate chiar de la varste fragede, in tinere, si dezvolta afectiuni de tensiune si diabet mult mai repede.

Din acest motiv, cei care au acum 15 ani vor imbatrani mai repede decat cei care au 35, iar cei care au 35 de ani imbatranesc, la randul lor, mai repede decat cei care au 65, arata studiul efectuat in Olanda.

Astazi, doua treimi din populatie este supraponderala si obeza, iar – in 2050 – 90% din populatie va avea astfel de probleme.

Aceste concluzii triste vin un urma unui studiu extins pe 16 ani si efectuat asupra a 6.000 de persoane. Ele au fost urmarite pe parcursul celor 16 ani, oamenii de stiinta analizandu-le stilul de viata, alimentatia, nivelul de efort fizic si nivelul de stres.

Gerben Hulsegge, cercetator la Institului National de Sanatate Publica din Olanda, cel care a coordonat studiul inceput in 1987 si l-a publicat in revista de specialitate „European Journal of Preventive Cardiology”, atrage atentia ca „procentul ridicat de copii si tineri obezi va face ca aceste persoane, cand vor implini 40 de ani, sa aibe aceleasi probleme medicale ca cei care au in prezent 55 de ani”.

„Cu alte cuvinte, imbatranim cu 15 ani mai repede decat generatiile trecute”, a avertizat Hulsegge.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *