Search for content, post, videos

Ai grija ce mananci! Te vad copiii!

Daca iti doresti ca micutul tau sa aiba o alimentatie echilibrata, nu numai ca trebuie sa ai grija ce ii dai la masa, ci si ce mananci tu in fata lui.

Un studiu efectuat la Universitatea de stat din Michigan (SUA) arata ca mamele care-si incurajeaza copiii sa aiba o dieta bazata pe produse cat mai naturale si, implicit, mai putin procesate industrial trebuie, la randul lor, sa respecte aceleasi reguli.

Pentru inceput, afirmatia pare a fi mai degraba o deductie fireasca, nu neaparat o descoperire stiintifica, dar cercetatorii care au elaborat studiul, publicat in cel mai recent numar al American Journal of Clinical Nutrition, au analizat fenomenul alimentatiei celor mici in randul familiilor cu venituri mici.

Oamenii de stiinta au observat multe dintre mamele care nu au castiguri salariale cel putin medii au tendinta de a consuma alimente nesanatoase in fata celor mici, in timp ce lor le ordona sa manance produse sanatoase.

Venitul nu ar trebui sa conteze

Obiceiul este cat se poate de gresit, chiar daca mama tinde sa o faca tocmai pentru a-i oferi tot ce-i mai bun copilului, privandu-se pe ea, insasi, de alimentele sanatoase.

Dar copiii urmeaza exemplul dat de parinti. Micutii au mai multe sanse sa deprinda obiceiuri nesanatoase daca le vad in casa, indiferent de recomandarile sau de ordinele adultilor.

Gata cu ordinele!

Din acest motiv, Sharon Hoerr, profesor in stiinta alimentatiei, precizeaza cu tarie ca mamele trebuie sa inceteze sa le mai ordone fiilor lor si fiicelor lor sa manance un anumit aliment, ci mai degraba sa ia si ele cateva imbucaturi, cel putin, indemnandu-i astfel aproape subconstient la un stil de viata sanatos.

Totodata, cercetatorii sunt de parere ca fiecare gustare si masa trebuie luata la masa, nu pe canapea sau in fotoliul din fata televizorului sau a calculatorului, pentru ca micutul care va creste sa nu deprinda acest obicei.

Micutii ar trebui chiar cooptati de parinti la cumparaturile facute la piata sau la magazinele ce vand doar legume si fructe.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *