Search for content, post, videos

Adevaratele motive pentru care avem rau de inaltime

Unele persoane care ajung in zone situate la mare inaltime, chiar si cele care traiesc acolo, sufera de taieri de respiratie, palpitatii si ameteala, in timp ce alti oameni nu sunt deloc afectati de simptomele raului de inaltime. V-ati intrebat vreodata de ce?

Motivul pentru care unele persoane sufera de rau de intaltime si altele nu are baza genetice. Practic, mofidicarile genetice aparute la unii oamenii determina modul in care reactioneaza la altitudini mari. Acestea sunt esentiale pentru a preveni efectele grave ale raului de inaltime, precum atacul de cord, atacul vascularcerebral sau raul cronic de munte.

Ce se intampla cand suferim de rau de inaltime?

Atunci cand oamenii care traiesc la campie, in zone de joasa altitudine, merg pe munte, in regiuni inalte, sufera din cauza slabei oxigenari, manifestand starea generala de rau, dureri de cap, ameteli si diverse inflamatii. Chiar si unele persoane care locuiesc de mult timp in zone inalte pot suferi de rau de inaltime. Pentru a se adapta slabei oxigenari a aerului, in sange are loc crestere a numarului de globule rosu, proces ce face sangele mai gros, mai vascos, crescand astfel riscul de aparitie a blocajelor in vasele sangvine. Prin urmare, aceste persoane sunt mai predispuse la atacuri de cord sau la atacuri vascularcerebrale si sufera, adesea, de oboseala cronica, depresie si dureri de cap.

Cercetarile genetice au aratat ca oamenii cu probleme cronice aparute pe fondul raului de inaltime prezinta diferente in 11 regiuni genetice, comparativ cu persoanele care nu manifesta niciun simptom la mare altitudine. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia, in urma unor experimente, ca daca combini doar doua dintre cele 11 modificari genetice cu genele lipsite de variatii de la oamenii care sufera de rau de inaltime, acestia vor prezenta mult mai putine simptone ale raului de altitudine mare decat ar fi avut in lipsa modificarilor genetice aditionale.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *