Search for content, post, videos

Adevarata cauza a migrenelor

Durerile de cap si migrenele sunt vazute diferit de medici. Cauzele care le genereaza pe primele sunt cunoscute, la fel si tratamentele, dar migrenele au reprezentat mult timp un mister chiar si pentru specialisti.

Oamenii de stiinta danezi au descoperit insa cauza lor!

 

Potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate „The Lancet Neurology”, un grup de cercetatori danezi au descoperit factorul declansator al migrenelor, deschizand astfel calea catre tratamente mai eficiente.

 

Pana in prezent, specialistii adepti ai neurologiei clasice credeau ca migrenele apar pe fondul unei mariri a arterelor catre strabat craniul. Insa, oamenii de stiinta din Danemarca au descoperit ca exista un alt motiv pentru aceste dureri persistente: fibrele nervoase din jurul vaselor de sange se sensibilizeaza in mod excesiv.

 

Concluzia a venit dupa ce oamenii de stiinta au analizat indeaproape analizele RMN a 19 femei care sufera de migrene, supuse acestui test chiar in timp ce aveau dureri.

 

Helge Kasch, cercetator la Departamentul de Medicina Clinica de la Universitea Aarhus, a explicat ca are loc o sensibilizare excesiva a fibrelor nervoasa din jurul arterelor, de fapt. „Rezultatele cercetarii arata ca apar modificari la nivelul controlului nervos al vaselor de sange localizate in creier, momente in care apar si migrenele”.

 

 

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *