Search for content, post, videos

Acneea, intre mit si realitate. Cum te afecteaza sexul si igiena

Acneea apare din cauza schimbarilor hormonale care au loc la varsta pubertatii si afecteaza un numar foarte mare de adolescenti.

Nimanui nu ii place sa aiba acnee si ne folosim de anumite trucuri pentru a ascunde. In cazul nostru, femeile, ne folosim de machiaj pentru a ascunde urmele vizibile de acnee.

In randul adolescentilor si nu numai, circula anumite lucruri, mituri sau realitate, prin care poti scapa de acnee si ce trebuie sa eviti pentru aparitia ei.

Acneea se trateaza prin igiena. Fals! Acneea nu este o boala infectioasa, asadar igiena nu impiedica aparitia cosurilor.

Acneea se vindeca doar cu un tratament corespunzator recomandat de un medic specialist.

Machiajul dauneaza. Adevarat! Produsele destinate machiajul pot dauna, insa daca produsele pe care le folosesti sunt hipoalergenice si au o textura usoara, ce nu favorizeaza aparitia altor cosuri, le poti folosi in siguranta.

Stresul contribuie la aparitia acneei. Fals! Lucrurile ar putea foarte usor sa fie invers. Stresul sa fie o cauza a acneei. Se stie ca acneea poate provoca stresul, izolarea, scaderea stimei de sine.

Soarele contribuie la diminuarea acneei. Adevarat! Bronzarea pielii poate oferii tenului un aspect mai placut, ascunzand leziunile create. Expunerea la soare in cazul acneei mai putin severe, poate duce la disparitia leziunilor.

Sexul contribuie la diminuarea acneei. Fals! Medicii dermatologi au studiat intens acest subiect si nu au observant schimbari drastice la persoanele active sexual si la cele mai putin active sexual. Sexul nu influenteaza aparitia si nici disparitia acneei.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *