Nutritionistii considera ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Asigura-te ca alegi nutrientii corecti si apreciaza impulsul de energie pe care ti-l ofera pe masura ce trece ziua.
Unele persoane considera ca atunci cand sar peste micul dejun slabesc mai usor. Este fals, deoarece vei fi mai predispus sa te abati de la dieta pe restul zilei.
Cerealele sunt cel mai bun aliment pe care il poti avea la micul dejun. Investigatia a fost facuta pe 36 de barbati si femei, impartiti in 3 categorii.
Fiecare dintre membri trebuiau sa manance 350 de calorii pe zi. Prima categorie a consumat cereale, a doua fulgi de porumb, iar ultima a baut doar apa la micul dejun. Toti au avut optiuni similare pentru pranz.
Specialistii au analizat nivelele de satietate ale fiecare persoane in urmatoarele 3 ore. De asemenea, verificau si nivelul de glucoza si insulina.
Membrii din prima categorie au avut mai putine pofte decat ceilalti si au consumat cu 31% mai putine calorii la masa de pranz. Cerealele au fost cele mai benefice alternative pentru obezi deoarece au mancat cu jumatate mai putine calorii la pranz.
Membrii din celelalte 2 categorii au simtit nevoia de a mai manca inca ceva in urmatoarele 3 ore.
Aceste efecte au fost afirmate in mai multe investigatii. Cerealele grabesc procesul de slabire si scad aportul de calorii consumate cu 31%-50%. Poti adauga cerealele in garnituri, la cina, in tocanite si la salate.
Avantaje medicale.
1. Satietate
Fibrele din cereale tin poftele in frau si te simti satula mai mult timp. Imbunatatesc digestia si te ajuta sa slabesti.
2. Colesterol
Fibrele din cereale scad nivelul colesterolului. Cerealele scad riscul afectiunilor cardiovasculare.
3. Cancer
Suplimentii din cereale scad riscul cancerului ovarian, mamar, de colon si la prostata.