Search for content, post, videos

7 sfaturi practice pentru a evita aparitia varicelor

Mentinerea greutatii corporale in limite considerate sanatoase, practicarea de exercitii fizice si asezarea picioarelor intr-o pozitie ridicata in perioada de odihna se numara printre sfaturile practice contra varicelor, incluse intr-un ghid alcatuit de chirurgii americani.

Intre 50% si 55% dintre femeile insarcinate din Statele Unite dezvolta varice, potrivit Society for Vascular Surgery, informeaza ivillage.com.

"Reprezentand mai mult de o problema de ordin cosmetic, varicele pot fi dureroase si pot conduce la probleme grave de sanatate", a declarat medicul Eva Rzucidlo, presedinta Womens Leadership Committee, asociatia care a publicat acest ghid.

"Prima solutie folosita in tratamentul contra varicelor sunt ciorapii medicinali de compresie care trebuie sa fie purtati zilnic", a declarat Rzucidlo.

"O alta optiune este scleroterapia, ce consta in sclerozarea venelor – metoda este aplicata in cazul venelor de tipul «panza de paianjen». Radiofrecventa si tratamentele cu laser pot fi si ele o solutie, intrucat sunt proceduri minim invazive si efectuate adeseori in cabinete private. Pentru venele varicoase mari, o procedura denumita «vein stripping» este si ea disponibila", a adaugat Eva Rzucidlo.

Ce se intampla in timpul sarcinii

Sarcina poate produce si ea varice intrucat pune presiune asupra uterului, potrivit Departamentului Sanatatii din Statele Unite si Human Services Office on Womens Health. Printre alti factori care contribuie la aparitia venelor varicoase se numara schimbarile hormonale din timpul pubertatii, sarcina si menopauza, obezitatea, sedentarismul, istoricul familial in ceea ce priveste venele varicoase si inaintarea in varsta.

Printre metodele folosite pentru a scadea riscul de aparitie a varicelor sau pentru a diminua disconfortul creat dupa aparitia lor se numara urmatoarele solutii:

1. mentinerea greutatii corporale in limite considerate normale

2. practicarea cu regularitate de exercitii fizice

3. asezarea picioarelor intr-o pozitie ridicata in perioada de odihna

4. evitarea statului jos sau in picioare pentru perioade indelungate

5. purtarea de ciorapi medicinali de compresie

6. diete sarace in sare si bogate in fibre

7. femeile cu varice sa nu poarte pantofi cu toc inalt

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *