Search for content, post, videos

7 mituri despre alcool, demontate pas cu pas

Alcoolul este considerat un drog mai periculos decat multe altele. Cu toate acestea, multi dintre consumatorii inraiti nu sunt constienti de efectele dezastruoase ale consumului de alcool si cred ca o cafea tare sau un dus rece ii face sa elimine aburii betiei. Specialistii tin sa ii contrazica.


Mitul nr.1: Pot sa trec un etilotest

Cei mai multi consumatori de alcool sunt convinsi ca pentru organismul uman este suficienta o ora ca sa proceseze un pahar de bere, spre exemplu. Studiile arata insa ca e cea mai mare greseala sa te urci la volan dupa ce ai baut oricat de putin. Medicii spun ca rata medie de metabolizare a alcoolului este de 100 de miligrame de alcool per kilogram corp. Asta inseamna ca o persoana care cantareste 75 de kilograme are nevoie de o ora pentru ca organismul sau sa metabolizeze 7 grame de alcool. Astfel, alcoolul continut intr-o o sticla de 350 de mililitri de bere are nevoie de doua ore pentru a disparea complet din corp, potrivit huffingtonpost.com!

Mitul nr.2: Cafeaua alunga alcoolul

O ceasca de cafea tare nu are darul sa te puna mai repede pe picioare dupa o bauta zdravana. Motivul: cafeina nu accelereaza metabolizarea alcoolului. Ba, din contra. „Cafeina este un stimulent si, in loc sa te adoarma, te tine treaz, dar in aceeasi stare”, spune Kenneth R. Warren, directorul adjunct al Institutului National pentru Abuzul de Alcool si Alcoolism din Maryland. Mai mult, cafeaua ar putea sa iti ofere impresia ca esti mai stapan pe tine, cand de fapt abia te tii pe picioare.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro ( http://goo.gl/BVySwk )
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *