Search for content, post, videos

7 beneficii ale somnului asupra pielii

Se stie ca somnul de calitate aduce multe beneficii organismului. Modul in care arata pielea este, de asemenea, in stransa legatura cu durata si calitatea somnului.

 

 

Studiile recente au aratat ca un somn prost cauzeaza anumite probleme de sanatate sau le agraveaza pe cele existente. De exemplu, lipsa somnului creste productia de cortizol in organism, hormonul responsabil cu starea de stres, dar si cu inflamatiile corpului si, prin urmare, cu problemele pielii. Iata de ce odata cu folosirea produselor de ingrijire adecvate trebuie sa tii seama si de beneficiile pe care le are somnul asuprea pielii.

 

1. Cercetarile au demonstrat ca in timpul orelor de somn are loc o vindecare mai rapida a leziunilor pielii. De asemenea, tot atunci are loc si repararea tesuturilor pielii.

 

2. Somnul ajuta la reducerea punctelor negre. Lipsa somnului conduce la stres, iar acesta este unul dintre factorii declansatori ai punctelor negre, nu doar la adolescenti, ci si la adulti.

 

3. Odihna si somnul ajuta la estomparea cearcanelor si la cresterea luminozitatii ochilor. In caz contrar, cearcanele se vor accentua. Pentru o piele sanatoasa si riduri mai putin vizibile este necesar ca celulele pielii sa fie reparate in mod constant.

 

4. Unele produse de ingrijire a pielii contin ingrediente (ca, de exemplu, vitamina C si hidrochinona) care sunt mai eficiente noaptea, in timpul somnului. De aceea se recomanda sa folosesti creme de ingrijire speciale (creme de noapte) care contin antioxidanti si retinoizi.

 

5. Aproape oricine a observat ca lipsa somnului face pielea mai palida. Somnul stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul pielii. De asemenea, in timpul somnului creste numarul celulelor pielii, iar cele vechi sunt inlocuite. Cu alte cuvinte, somnul sanatos ajuta la cresterea elasticitatii pielii.

 

6. In timpul somnului, creste productia de colagen, un compus ce influenteaza hidratarea pielii. Cu alte cuvinte, acesta ajuta la mentinerea umiditatii adecvate a pielii. Daca productia de colagen este alterata, aspectul pielii are de suferit, pierzandu-si tonusul si supletea. In plus, aceasta va fi expusa in mai mare masura riscului de deshidratare.

 

7. Odihna si somnul de minim 8 ore pe noapte ajuta la intarirea sistemului imunitar si la mentinerea starii generale de sanatate, inclusiv cea a pielii. In plus, somnul ajuta organismul sa elibereze toxinele, sa restabileasca functiile cognitive si emotionale si sa se relaxeze.

 

Sursa: coltuldefrumusete.ro

https://www.facebook.com/coltuldefrumusete

 

 

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *