Search for content, post, videos

7 beneficii ale orgasmului asupra sanatatii

Placerea sexuala nu se limiteaza doar la momentul orgasmului, aceasta aducand importante beneficii asupra sanatatii.

 

1. Ajuta la buna circulatie a sangelui

 

Potrivit profesorului doctor Jennifer Berman, cofondator al Centrului de Medicina Sexuala pentru Femei din cadrul UCLA (SUA), orgasmul ajuta la buna circulatia sangvina, accelerand chiar viteza de miscare a sangelui. Totodata, mentine zonele genitale bine irigate, dar si sanatatea tesuturilor.

 

2. Este un bun exercitiu cardio

 

Desi orgasmul nu poate fi considerat o alternativa la sportul zilnic, in momentul atingerii culmilor placerii se intensifica activitatea cardovasculara din organism. Creste numarul batailor inimii, tensiunea arteriala si ritmul respiratiei, spune profesorul Berman. Orgasmul, la fel ca alergatul, ajuta la eliberarea de endorfine, hormoni ai starii de bine.

 

3. Binedispune

 

Daca ai cazut in borcanul cu melancolie si nu stii cum sa iesi din el, o varianta buna este sa faci sex si sa atingi orgasmul. Pe langa endorfine, in timpul climaxului sunt eliberate in corp si alti hormoni, precum dopamina si oxitocina. Toti acesti hormoni au un efect important asupra starii de spirit: binedispun.

 

4. Contribuie la un somn odihnitor

 

Chiar daca placerea nu dureaza mai mult de cateva secunde, aceasta ajuta la relaxarea corpului si la un somn calitativ mai bun pe parcursul noptii. Un studiu recent efectuat asupra 1.800 de femei a arata ca peste 30% din reprezentantele sexului frumos considera sexul un sedativ natural.

 

5. Ajuta creierul sa respire

 

Orgasmul nu face bine doar inimii, ci si mintii, potrivit doctorului Barry Komisaruk. Practic, in timpul orgasmului, creierul se bucura de un mare aflux de oxigen.

 

6. Este un analgezic natural

 

Inca din perioada Victoriana placerea sexuala suprema era considerata un analgezic natural. Studiile efectuate in ultimii ani au demonstrat chiar ca orgasmul atenueaza durerile, mai ales migrenele si crampele aparute in timpul menstruatiei. Potrivit lui Berman, contractiile corpului din timpul orgasmului ajuta la eliminarea cheagurilor de sange din timpul menstruatiei, oferind astfel o atentuare temporara a durerii.

 

7. Diminueaza stresul

 

O mare parte din timpul nostru il traim tanjind dupa relaxare, fara sa stim ca eliberarea sexuala prin orgasm actioneaza de doua ori mai bine asupra procesului de diminuare a stresului decat un somn linistitor. Asadar, orgasmul scade nivelul de stres, acest efect benefic datorandu-se hormonilor eliberati in timpul climaxului.  

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *