Search for content, post, videos

6 obiceiuri zilnice care iti vor mentine gatul sanatos

Gatul dumneavoastra transporta mancarea catre esofag si aer catre trahee. Acesta joaca un rol important pentru sanatate.

Totusi, multi dintre noi nu avem grija de gatul nostru decat in momentul in care ne doare sau il simtim uscat. Tindem sa uitam ca trebuie sa avem grija de el la fel ca si de restul corpului.

Iata 6 obiceiuri pe care le puteti incorpora in regimul zilnic pentru a va pastra sanatatea

Hidratarea este foarte importanta

Corzile vocale sunt facute dintr-un tesut moale care trebuie pastrat umed ca sa fie sanatos.

Asa ca stati departe de alcool sau cafeina care impiedica corpul sa asimileze apa. In loc sa optati pentru o sticla de cola sau bauturi acidulate pentru a va potoli setea, alegeti un pahar cu apa. Expertii recomanda 6-8 pahare de apa pe zi sau mai mult daca lucrati intr-un mediu uscat sau unde aerul conditionat este mereu pornit.

Curata periuta de dinti

Dintii tai au nevoie de curatare regulata, iar periuta dumneavoastra de dinti nu este o exceptie. Poate depozita germeni sau bacterii din mancarea care se poate sa fi ramas intre perii acesteia dupa curatare. Asa ca inainte sa va spalati pe dinti de dimineata amestecati o lingurita de sare intr-un pahar cu apa si inmuiati-va periuta de dinti in el. Concentratia sarata va deshidrata celulele bacteriene, impiedicandu-le sa se raspandeasca.

Atentie la igiena

Igiena personala, cum ar fi spalatul pe maini inainte de a manca, refuzul de a imparti tacamurile si alte obiecte personale te pot tine departe de durerile in gat. Aceste obiceiuri tin virozele sau afectiunile bacteriene ale gatului la departare.

Odihniti-va vocea

In timpul perioadelor cand va folositi vocea foarte mult, asigurati-va ca faceti o pauza vocala din cand in cand. Acest pas este extrem de important daca job-ul include foarte mult vorbitul, cum ar fi cel de profesor. Gaseste metode tacute de ati petrece pauzele.

Gargara cu solutii care contin sare

Asa cum am mentionat mai sus, clatitul cu sare este un dezinfectant minunat. Asa ca pentru un gat sanatos si o respiratie proaspata dimineata, faceti gargara cu o combinatie de sare si apa calda inainte de culcare.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *