Search for content, post, videos

6 lucruri pentru care femeile se streseaza in mod inutil

Multe femei sunt maestre in arta stresului inutil. Fie ca ies din casa si constanta ca nu si-au luat jurul cu ele, fie ca se uita pe Facebook si vad o postare care le incomodeaza, fie ca-si deschid mail-urile si se enerveaza din cauza unui mesaj, fie ca le-a sarit oja de pe o unghie, femeile gasesc o mie si una de motive pentru a se stresa zilnic.

 

Insa, pentru o stare de spirit general buna, micile stresuri de zi cu zi ar trebui eliminate printr-o gandire pozitiva, chiar printr-o atitudine de „Nu-mi pasa. Nu-i mare lucru”, in conditiile in care fiecare om are, cu siguranta, alte aspecte mult mai importante din viata sa pentru care sa se preocupe.

 

Iata care sunt principalele lucruri pentru care femeile se streseaza inutil si de care ar trebui sa scape!

 

1. Nu le sta parul bine

 

Firul 14 nu se asaza langa firul 15, parul se electrizeaza, sta prea pleostit sau prea umflat, si toate acestea dupa ce au petrecut 20 de minute in toaleta incercand sa-l aranjeze. Chiar daca parul nu le sta asa cum si-ar fi dorit ele, sunt slabe sanse ca cineva din exterior sa observa ca firul 14 nu sta langa firul 15.

 

In loc sa se streseze, sa-si bage mana in par in mod constant sperand sa-l aranjeze pe parcurs, mai bine il lasa in plata Domnului atata timp cat si-au dat totusi un interes minim pentru a-l aseza. Cum sta parul este o sursa de stres inutila care nu face decat sa le incarce psihic fara niciun beneficiu pe termen lung.

 

2. Ce mananca astazi

 

Poate sunt la serviciu, poate sunt acasa, multe femei se intreaba si rasintreaba ce mananca la pranz, mai ales. Daca-si comanda mancarea la locul de munca, sunt nemultumite de modul de preparare sau de portie, daca-si iau la pachet mancare, sunt nemultumite de aspectul preparatului in caserola, daca nu au nimic de mancare isi cumpara ceva de la magazinul de langa locul de munca si apoi se simt vinovate ca iar au mancat nesanatos (covrigei, sendvisuri, batoane, etc).

 

Ori se organizeaza de seara si-si pun la pachet un preparat care se mentine bine pana la momentul pranzului, ori renunta la a se mai stresa si din aceasta cauza minora. Mai bine aleg doua fructe si un iaurt de la magazin in loc de covrigei sau sendvisuri. In felul acesta nu vor mai invinovati ca iar au calcat stramb si ca iar isi pun silueta la risc. Oricum ar fi, mancarea nu trebuie sa reprezinte un motiv de stres!

 

3. Postarile de „fericiti pana la adanci batraneti” pe Facebook

 

Femeile singure, dar si femeile implicate in relatii stabile, chiar casatorite deopotriva sunt marcate de o oarecare iritare cand in newsfeed-ul lor de Facebook vad postarile acelor cupluri care se dau „super-mega-extra” fericite si indragostite pe reteaua sociala.

 

Fie ca sunt triste ca nu au parte de acelasi tip de relatie, fie ca sunt deranjate de dulcegariile scrise de indragostiti, fie ca au trecut printr-o dezamagire in dragoste, postarile de „fericiti pana la adanci batraneti” de pe Facebook irita multe femei.

 

Ori scot acele persoane din lista lor de prieteni, ori folosesc butonul „hide all/ascunde totul…” pentru ca postarile de la acea persoana nu mai le mai apara in newsfeed, ori invata pur si simplu sa nu mai puna la suflet, in mod tacit, astfel de situatii minore care, pana una alta, nu au nicio importanta pentru viata lor de zi cu zi.

 

4. Cand au facut o investitie majora

 

Chiar daca si-au cumparat ceva scump care, insa, le va folosi multi ani de acum incolo, femeile isi ridica multe semne de intrebare daca investitia chiar a fost necesara. Chiar daca ele considera ca nu putea sta fara acel produs, femeile obisnuiesc sa se intristeze la gandul ca toate economiile lor s-au dus pe acel produs, sau ca au acumulat datorii la banca prin creditul facut pentru a achizitiona acel produs.

 

Nu are sens sa se gandeasca la faptul ca nu mai au bani pusi deoparte si nici ca au acumulat datorii la banca. Pana una alta, o investitie majora este facuta din necesitate, nu de moft, deci aveau nevoie sa cumpere acel produs. Asadar, mai bine renunta la orice fel de urma de indoiala, caci este un stres inutil pe un fapt deja consumat si iremediabil.

 

5. Cand sunt criticate de sefi

 

Este firesc ca orice angajat sa primeasca feedback de la superiorul sau, insa, deseori acel feedback este negativ. Femeile se consuma enorm atunci cand sunt criticate de sefi, chiar daca acestia nu sunt neaparat rau intentionati sau carcotasi. Daca nu exista nicio farama de adevar in critica, niciun aspect din care sa invete sa lucreze mai bine, atunci mai bine le intra critica printr-o ureche si le iese prin alta. In viata sunt multe altele mult mai importante decat ce crede seful despre cum este facut un anumit dosar.

 

6. Cand astepta in trafic

 

Fie ca sunt cu masina personala, in autobuz sau in tramvai, sau poate stau ca sardinele in metrou, drumul spre munca si de la munca acasa poate fi o sursa zilnica de stres. Insa nu au cum sa schimbe nimic in acest sens. Ori se duc la serviciu de la ora 6.30 dimineata ca sa scape de trafic si scapa la ora 10.00 seara, ori pur si simplu se impaca cu ideea ca asa este drumul spre munca. Mai bine se gandesc la ale lor in drum spre serviciu si ignora mediul inconjurator, caci este un stres inutil care le umbreste starea de spirit in zadar.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *