Search for content, post, videos

Semne ca bei excesiv de mult si ca ar trebui sa te opresti, ca sa nu devii alcoolic

Ce inseamna sa bei prea mult? De regula, fiecare om are propria lui rezistenta la alcool. Daca pentru unul trei pahare de bere inseamna „prea mult”, pentru alta acestea sunt doar „incalzire”.

 

Asadar, cum masori activitatea consumului de alcool, cum iti dai seama ca fac excese si ca ar trebui sa te opresti?!

 

Iti stabilesti limite, dar nu te tii de ele

 

Cand iesi in oras iti spui ca te vei limita a trei beri sau la doua pahare de vin, dar la scurt timp iti dai seama ca ai depasit limita impusa? Pierderea controlului asupra a cat bei este un semn clar ca ar trebui sa reduci consumul de alcool.

 

Prietenii fac misto de tine cu privire la cat bei

 

Daca in cercul tau de prieteni ai devenit deja un etalon in materie de consum de alcool, atunci inseamna ca acestia, chiar si in gluma si la distractie, constientizeaza ca tu bei prea mult. Nu este in regula sa auzi comentarii „N-ai cum sa-l iei la bautura pe X”, mai ales daca acest comentariu nu i se adreseaza unui novice intr-ale bauturii. Este un semn clar ca ai eticheta de „betiv”, deci trebuie sa te opresti.

 

Toate planurile tale pentru timpul liber implica consum de alcool

 

Daca orice iesire in oras, mod de a-ti petrece timpul liber implica in mod obligatoriu consumul de alcool, este clar ca acesta este excesiv. Nu este in regula sa nu concepi un mod de relaxare sau de distractie fara alcool in jurul tau.

 

Tragi o dusca oricand esti stresat

 

Ai avut o zi solicitanta si abia astept sa ajungi acasa sa bei ceva?! Nu este nimic in neregula daca te limitezi la un pahar de vin si daca astfel de seri sunt rare. Dar daca zilnic sau o data la doua zile pleci pornit de la munca cu gandul ca vrei sa bei alcool, se prea poate sa folosesti consumul de alcool pe post de refugiu. Deci ai o problema!

 

Tu insuti iti spui ca ai baut prea mult

 

Daca prea multe dimineti la rand iti spui tie insuti, in stare de mahmureala, ca ai depasit masura, dar cu urmatoarea ocazie, de regula dupa mai putin de o saptamana, ajungi iarasi in aceeasi stare de mahmureala de la consumul excesiv de alcool, inseamna ca nu-ti poti controla limitele.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *