Search for content, post, videos

5 obiceiuri sanatoase ale persoanelor care fac sport

Exista o linie foarte fina intre a avea o viata sanatoasa si a dezvolta obsesii legate de alimentatie si sport. Specialistii in nutritie si fitness sunt insa la fel de ingrijorati in ceea ce priveste excesul de sport, ca si in cazul lipsei totale de exercitiu fizic.

Expertii sunt de parere ca echilibrul este cuvantul de baza atunci cand vine vorba de sport si ca extremele sunt cat se poate de nesanatoase. Iata care sunt obiceiurile echilibrate ale celor care fac sport si insuseste-ti-le, pentru un trai armonios:

1. Pot diferentia o sesiune eficienta de sport de una nociva

Bineinteles ca vrei sa simti din plin atunci cand faci eforturi in ceea ce priveste sportul, insa nu trebuie sa exagerezi. Osesiune eficienta de fitness trebuie sa te faca sa te simti usor obosit si eventual sa creeze o usoara febra musculara, mai ales daca nu ai mai facut sport de mult timp.

Dar asta nu inseamna ca durerile musculare intense si intinderile sunt normale si benefice, asa cum nici starea de epuizare totala nu este deloc indicata. Persoanele care au obiceiuri sanatoase legate de antrenamentele fizice stiu cand este momentul sa se opreasca.

2. Isi ofera zile de odihna

Febra musculara si oboseala iti indica faptul ca ar trebui sa faci o pauza de la exercitiile zilnice. Trebuie doar sa iti dai seama cand sportul iti poate face rau sau cand poate avea efecte nocive asupra ta si sa te opresti, indiferent cat de mult ti-ar placea sa continui. Specialistii in sanatate si fitness recomanda cel putin o zi pe saptamana fara sport.

 

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro ( http://goo.gl/WvEdXO )

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *