Search for content, post, videos

5 motive ca sa bei cafea inainte de a face sport

Persoanele care beau cafea inainte de a face antrenament ard cu aproximativ 15% mai multe calorii decat cele care nu consuma cafea.

Mai multe studii atesta beneficiile consumul moderat de cafea, mai ales in cazul celei simple, negre, atata timp cat consumatorul nu sufera de anumite afectiuni in care este contraindicata ingerarea de cofeina.

Cofeina aduce efecte pozitive asupra organismului, principalul fiind cel de revigorare pe care il are asupra metabolismului. Cofeina creste ritmul metabolismic. De altfel, este dovedi stiintific ca persoanele care beau cafea inainte de antrenament ard cu 15% mai multe calorii in decursul a trei ore de la consumul bauturii decat cele care nu beau cafea.

Iata cum actioneaza cafeaua asupra unui organism sanatos, daca este bauta inainte de antrenament!

Imbunatateste circulatia

Circulatia sangelui este imbunatatita la persoanele care beau cafea, iar o circulatie mai eficienta inseamna mai mult oxigen transportat la celule si, implicit, un antrenament mai eficient.

Reduce durerea

Cine bea o ceasca de cafea neagra sau cu foarte putin zahar cu o ora inainte de 30 de minute de exercitii fizice intense nu sufera de dureri musculare atat de intense, cofeina avand capacitatea de a reduce durerea. Asadar, daca intentionezi sa faci un antrenament mai dur si vrei sa rezisti pe tot parcursul lui, poti bea o ceasca de cafea neagra sau cu foarte putin zahar cu o ora inainte de a te apuca de sport pentru a-ti creste rezistenta.

Imbunatateste memoria

Un studiu realizat la Universitatea Johns Hopkins din SUA arata ca persoanele care consuma cafea au o mai mare putere de retinere decat cele care nu beau aceasta bautura cofeinizata.

Prezervarea musculara

Cafeaua bauta cu moderatie ajuta la mentinerea tesutului muscular dezvoltat si tonifiat prin antrenament, asa reduce riscul pierderii masei musculare odata cu inaintarea in varsta, si chiar reduce riscul accidentarilor in cazul persoanelor mai batrane.

Mai multa energie musculara

Persoanele care beau cafea si fac sport zilnic au o rezistenta mai crescuta comparativ cu cele care fac sport fara a bea cafea. De ce? Cofeina ajuta prezervarea glicogenului in testului muscular, acesta fiind o sursa de energie care ajuta muschiul sa dea dea randament in timpul exercitiilor fizice.

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *