Search for content, post, videos

5 dintre cele mai bune metode de detoxifiere a organismului

Tot mai des, suntem imbiate sa testam metode ce promit purificarea organismului de toxine.

Organismul are propriile mecanisme prin care se curata de substantele nocive: transpiratia, diureza (eliminarea de urina), tranzitul intestinal si respiratia.

Insa aceste functii au o misiune tot mai dificila in conditiile in care consumam alimente tot mai bogate in aditivi, respiram un aer mai poluat si luam contact cu produse de curatenie pe baza de substante chimice. 

Din acest motiv este bine sa ne ajutam propriul organism sa se curete.

 

Iata cinci optiuni purificatoare!

1. Zilele de post sau o zi pe saptamâna in care mâncam numai crud ofera corpului ocazia sa scape de toxine.

2. Activitatea fizica: mobilizeaza celulele implicate in apararea organismului si inlatura stresul. in plus, presiunea exercitata de muschi asupra vaselor limfatice ajuta la drenarea toxinelor.

3. Drenajul limfatic: tehnicile speciale de masaj favorizeaza deblocarea asa-numitelor cisterne limfatice, care aduna reziduurile din spatiul interstitial (dintre celule) si le varsa in vene, de unde acestea ajung la rinichi.

4. Reflexoterapia: se bazeaza pe exercitarea de presiune controlata la nivelul unor puncte de la nivelul talpilor si mâinilor, corespunzatoare organelor interne, reglându-le functionarea.

5. Tehnicile de curatare a colonului: parerile sunt impartite. Unii medici considera ca acest organ nu este programat sa fie vreodata gol, altii spun ca metoda ajuta, in conditiile alimentatiei actuale. Alimente care stimuleaza tranzitul intestinal sunt fibrele de psyllum, semintele de in, cerealele integrale de ovaz si de orz si iaurtul natural, bogat in bacterii prietenoase.

NOTA BENE!

Pe durata detoxifierii, renunta la alimentele cu conservanti sau cu grasimi si intrerupe fumatul.

 

Consulta un medic inainte sa demarezi cura de detoxifiere, pentru a nu risca sa faci mai mult rau decat bine organismului!

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *