Search for content, post, videos

4 moduri in care apa te poate imbolnavi

Peste 50% din corpul nostru este apa. De aceea si avem nevoie atat de multa de apa. Fie ca trebuie sa bem apa ca atare, fie ca trebuie sa consumam alimente bogate in apa, important este sa aducem organismului cantitatea optima de lichide de care are nevoie pentru a fi sanatos. 

Exista, insa, pericolul ca apa pe care o bei sa te imbolnaveasca. Iata care sunt principalele surse de probleme in ceea ce priveste apa pe care o bei.

1. Bisfenol A

Se tot discuta de spre bisfenol A sau BPA, substanta continuta de recipientele din plastic. Ajunsa in contact cu alimentele sau lichidele pe care le bei, aceasta substanta chimica iti poate pune sub risc viata. Cei mai predispusi sunt bebelusii si copiii. Pentru a diminua riscul, citeste etichetele produselor si alege-le pe cele care nu contin BPA. De asemenea, evita lasarea la soare a recipientelor din plastic din care bei apa sau incalzirea la microunde. Chiar si folosirea masinii de spalat vase in cazul unor recipiente din plastic poate genera modificari periculoase ale substantelor chimice continute de acestea.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *