Search for content, post, videos

3 remedii naturale pentru sanatatea ta, vechi de sute de ani, dar inca valoroase

Cu toate ca stiinta si medicina au evoluat foarte mult, oamenii inca apeleaza la tratamentele naturiste, vechi de sute de ani, pentru a-si rezolva diversele probleme de sanatate. Si nu gresesc deloc, am spune noi, intrucat proprietatile curative ale acestor plante/alimente au facut obiectul studiilor de specialitate si si-au demonstrat eficienta de-a lungul timpului.

Iata deci doar o parte dintre aceste „minuni ale naturii” pe care ar trebui sa le exploatam mai mult.

1. Melisa
Melisa, cunoscuta si sub denumirile populare de roinita, iarba de alamai sau busuiocul stupului, este o planta aromatica cu proprietati curative ce a fost descoperita inca din antichitatea greaca si romana. Printre primele mentiuni facute pentru aceasta planta se numara cea a medicului Dioscoride-Pedanios (in secolul I e.n).
Ulterior, in Evul Mediu, melisa a fost introdusa in tratamentele oferite de medicii arabi care i-au apreciat proprietatile de reconfortare a inimii si de combatere a palpitatiilor nocturne.
Melisa are nenumarate utilizari terapeutice, dintre care vom aminti cele asupra sistemului nervos (melisa joaca rol de calmant nervos, fiind recomandata in caz de suprasolicitare, insomnie etc), tulburari ale psihicului (poate trata depresia, anorexia psihica), probleme ale glandei tiroide, tulburari hormonale la femei, boli gastro-intestinale, afectiuni hepato-biliare, herpes.
De la melisa se recolteaza frunzele (folium Melissae), tulpina si florile, care se pun la uscat pe hartie, in strat subtire, intr-un loc bine aerisit si umbros.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *