Search for content, post, videos

10 fructe exotice ciudate

Iubiti fructele? Atunci aceasta lista cu zece fructe exotice ciudate o sa va starneasca in mod sigur pofta.

 

Chiar daca in ultimii ani in magazinele din tara noastra au aparut multe fructe exotice ciudate (papaya, lychee sau fructul pasiunii), au ramas insa multe fructe exotice de care probabil nu ati auzit pana acum. Acestea provin in principal din Asia si Africa, insa nu au ajuns inca pana in Romania. Prietenii nostri de la www.gatesterapid.ro ne-au oferit un material despre fructele exotice.

 

1. Castravete african cu coarne: cunoscut sub numele de pepene cu coarne, pepenele jeleu, melano, pikano sau kiwano, acesta face parte din specia castravetelui și a pepenului, avand un gust undeva intre castravete si zucchini, cu puternice contraste vibrante. Castravetele este originar din Africa si are un continut bogat de fibre si vitamina C.

 

2. Durian: este un fruct din Asia de Sud, cu o forma rotunda, usor neregulata, acoperita cu spini. Numele „durian” provine de la combinatia de cuvinte „duri malay”, ce inseamna spin. Exteriorul fructului este tare, iar interiorul este moale si carnos, cu nuante de galben spre portocaliu si un gust dulce.

 

3. Ackee : originar din Africa de vest, ackee este importat si cultivat si in Jamaica, considerat a fi fructul specific acestei tari. Ackee este foarte des folosit in bucataria caraibiana.

 

4. Rambutan: provine din Malaezia, are un aspect exterior ciudat, fiind un fruct moale si dulce, foarte asemanator cu litchi. Are un gust ca al strugurilor si poate fi adaugat in salate de fructe si in cocktailuri.

 

Citeste continuarea pe bebelu.ro 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *