Search for content, post, videos

10 factori care deregleaza ciclul menstrual

Prin dereglarea ciclului menstrual se intelege atat intarzierea sau lipsa menstruatiei, cat si volumul acesteia. Dereglarea ciclului menstrual poate fi cauzata de mai multi factori. Iata 10 dintre ei. 

Exercitiile fizice intense

Nu este un mit faptul ca exercitiile fizice intense pot duce la disparitia menstruatiei. Stresul trimite mesaje creierului sa blocheze productia de hormoni reproductivi. “Cum nu se poate creste un copil normal in conditii de stres, organismul reactioneaza foarte natural si blocheaza fertilitatea”, explica dr. Veronica Lerner, profesor-asistent de obstetrica si ginecologie la Centrul Medical Langone al Universitatii din New York.

Un ciclu menstrual care intarzie cu cateva zile nu este ceva de care sa te ingrijorezi, insa daca nu-ti vine ciclul intr-o perioada de 3 luni, cere neaparat sfatul medicului. Te poti confrunta cu amenoree, o boala care poate compromite, pe termen lung, densitatea osoasa, explica dr. Lerner.

Greutatea in exces

Excesul de celule grase creste nivelul de estrogen, care impiedica ovarele sa elibereze ovule. In acelasi timp, captuseala endometriala incepe sa se ingroase. Femeile obeze experimenteaza cicluri menstruale abundente, neregulate, care dureaza mai mult.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *