Fiecare gospodina are o reteta favorita de zacusca, mostenita de la mama, bunica sau vreo matusa mai priceputa in bucatarie. Ce te faci insa cand esti la inceput de drum si cauti sa ii impresionezi pe cei dragi cu reusitele tale in bucatarie? Cauti informatii si te inspiri de pe site-ul Ghid-Culinar.ro.
Iata ce trebuie sa faci pentru ca zacusca ta sa aiba un gust desavarsit.
1. Coace legumele pe o tabla incinsa sau pe gratar
Chiar daca este mai comod sa apelezi la cuptorul aragazului pentru a coace legumele de zacusca (ardeii, vinetele, cea etc), cel mai bun gust este cel de leguma coapta, usor afumata.
2. Inlatura bine cojile si semintele
Cojile ramase in zacusca ii pot da acesteia un gust usor amar, neplacut. De cealalta parte, daca exista prea multe seminte in preparat, apare riscul ca zacusca sa fermenteze si sa se acreasca.