Search for content, post, videos

Motivul pentru care NU trebuie sa speli niciodata carnea cruda de pui inainte de a o gati

Ne-a intrat in reflex sa spalam carnea de pui inainte de a o gati, insa acest obicei ne pune in pericol sanatatea. Specialistii sustin ca apa sub presiune poate imprastia bacterii de pe carne pe maini, haine si ustensile. Campylobacter este cea mai periculoasa bacterie cu care se poate contamina carnea pe care o mancam.

Bacteria campylobacter este cea mai raspandita cauza a toxiinfectiilor alimentare. Aceasta produce dureri abdominale, diaree severa, febra si varsaturi.

In cazul unei toxiinfectii simptomele dispar in 2-5 zile, insa, campylobacter poate declansa sindromul intestinului iritabil, atyrita reactiva, avort spontan si sindromul Guillain-Barre.

Este important de retinut ca spalarea carnii de pui, in special a rezidurilor de sange, nu inlatura bacteriile de pe carna respectiva. Gatirea completa a carnii este singurul mod prin care putem anihila complet bacteria.

Congelarea carnii crude de pui reduce numeric tulpinile de campylobacter, insa, atentie, nu le elimina in totalitate.

Cum sa previi contaminarea cu campylobacter

– acopera si tine la frigider carnea cruda

– nu spala carnea cruda inainte de preparare, bacteriile dispar in timpul gatirii

– spala ustensilele la temperaturiri ridicate pentru a distruge bacteriile

– gateste carnea cat mai mult timp pentru a te asigura ca toate toxinele au fost eliminate.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *