Search for content, post, videos

Supa rece de rosii! Secretul pe care trebuie sa-l stie orice gospodina ca sa iasa super delicioasa!

Vara este, fara doar si poate, sezonul legumelor, motiv pentru care e musai sa te rasfeti cu legume si cu preparate din legume delicioase, cum ar fi supa rece de rosii. E o mancare ce se prepara rapid si, mai mult de atat, e super sanatoasa.

Ai nevoie de:

– un kilogram de rosii bine coapte
– un castravete
– un ardei rosu
– o ceapa rosie
– doi catei de usturoi
– zeama unei lamai
– o lingura de otet balsamic
– trei linguri de ulei de masline extravirgin
– sare
– piper
– un praf chimion
– oregano

Ingrediente necesare pentru servire:
– busuioc proaspat
– crutoane

Mod de preparare:

Primul pas pentru a pregati supa de rosii e sa oparesti rosiile. Pentru asta trebuie sa speli bine rosiile si sa le crestezi in fund, dupa care sa fierbi apa. Cand da in clocot, scufunda-le timp de 2-3 secunde pe fiecare in parte.

Lasa rosiile sa se raceasca bine, iar mai apoi curata-le de coaja si taie-le sub forma de jumatati.

Scoate-le semintele si pune jumatate din rosii in blender, iar jumatate taie-le sub forma de cubulete.

Mai apoi taie castravetele, ceapa si ardeiul cat mai marunt, dua care adauga-le peste rosiile taiate sub forma de cubulete.

Peste rosiile din blonder adauga cateii de usturoi, zeama obtinuta de la o lamaie, otetul balsamic si uleiul de masline.

Ulterior, potriveste cu sare si piper, precum si condimente, dupa care mixeaza rosiile.

Combina rosiile trecute prin blender, precum si legumele taiate cu cutitul si serveste supa rosii cu crutoane si busuioc proaspat.

Pofta buna.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *