Search for content, post, videos

Sorbet de menta

Este o vara toropitoare, dar ne putem binedispune cu un desert racoros, nu-i asa?

 Ingrediente Sorbet de menta

  • 250 g zahar tos
  • 300 ml apa
  • 1 legatura de menta
  • suc lamaie (3-4 lamai)
  • colorant alimentar verde (optional)

 Mod de preparare Sorbet de menta

Pune intr-o cratita apa cu zaharul si lasa pe aragaz pana se topeste zaharul se se formeaza un sirop mai lichid. Siropul respectiv se da la o parte si se lasa cateva minute la racorit.

Marunteste menta cu ajutorul unui blender, apoi pune-o peste siropul pregatit anterior. Pune totul la frigider cca. 2 ore, astfel incat sa se aromatizeze bine siropul.

Dupa trecerea acestui timp stoarce si lamaiele. Sucul obtinut pune-l peste siropul de menta. Adaugi si putin colorant verde, dupa plac.

Strecoara totul si lichidul obtinut il dai la congelator pentru 3 ore; dupa terecerea acestui timp il scoti si amesteci bine cu o furculita/ tel mic, pentru a sparge cristalele de gheata.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *