Search for content, post, videos

Șnițel de pui cu sos gorgonzola și risotto cu ciuperci

Iata reteta castigatoare din data de 8.05.2015 din cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – Șnițel de pui cu sos gorgonzola și risotto cu ciuperci.

Timp de pregatire           40 minute

INGREDIENTE  – 4 PORTII

  • Piept de pui 600 gr
  • Pesmet 200 gr
  • Parmezan 70 gr
  • Gorgonzola 70 gr
  • Smantana dulce 120 ml
  • Oua 2 buc
  • Faina 60 gr
  • Orez 280 gr
  • Ciuperci asortate 120 gr
  • Ceapa 70 gr
  • Supa de pui sau de legume 840 ml
  • Patrunjel 1 legatura

MOD DE PREPARARE

RISOTTO CU CIUPERCI

  • Ceapa se toaca marunt si se inabuse, apoi se adauga orezul si se mai caleste petru 2, 3 minute.
  • Se adauga supa de pui sau supa de legume fierbinte cat sa acopere orezul si se amesteca. Se repeta procedeul pana cand orezul este fiert.
  • Inainte cu 5 minute de a fierbe orezul se adauga ciupercile trase in tigaie in pralabil.
  • Se inchide si se adauga patrunjelul tocat marunt.

SNITEL DE PUI CU SOS GORGONZOLA

  • Pieptul de pui se bate pana se subtiaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
  • Bucatile de carne se trec prin faina, ou si pesmet amestecat cu parmezan maruntit.
  • Se prajeste pe ambele parti pana devine crocant.
  • Sosul se prepara amestecand smantana cu branza gorgonzola maruntita.
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *