Search for content, post, videos

Secretele unor fursecuri macarons perfecte

Mai mult ca sigur ati gustat si voi micutele delicii frantuzesti, atat de des intalnite la petreceri, nunti sau alte evenimente de acest gen. Din cate am citit de-a lungul timpului, acest desert pretios are cateva secrete (ce au fost bine pazite de cofetarii francezi) de cunoasterea carora tine reusita sau esecul retetei.

Fursecul macaron este una dintre mandriile patiseriei franceze, dar potrivit legendelor originile sale sunt italiene; in Franta a ajuns abia prin secolul al XVI-lea, in bagajele reginei Caterina de Medicinis si a evoluat in functie de regiune (a pastrat insa intotdeauna cele trei ingrediente ale retetei de baza, si anume, albusul de ou, zaharul si migdalele).

Dincolo de poveste, am cautat cele mai bune trucuri pentru a obtine un desert perfect chiar in propria bucatarie.

1. Atentie la colorant
Desi fursecurile sunt recunoscute pentru coloritul lor, unul dintre secrete este legat chiar de folosirea colorantilor alimentari. Ideea este ca poti ruina compozitia si textura fursecurilor daca nu folosesti cel mai bun colorant (se recomanda colorantul alimentar pudra, nu cel lichid, iar in lipsa acestuia se poate folosi pudra de cacao sau compozitia poate ramane la culoarea sa naturala).

2. Foloseste doar ingrediente de calitate
Este foarte importanta calitatea ingredientelor, in special a pudrei de migdale pe care o folosim in compozitia prajiturelelor. Pudra de migdale trebuie sa fie cat mai fina sau, dupa caz, poate fi cernuta acasa cu ajutorul unei site.

3. Ingredientele sa fie la temperatura camerei
Pentru niste macarons reusiti trebuie ca ingredientele sa fie la temperatura camerei cu circa 12 ore inainte de a pregati reteta.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *