Search for content, post, videos

Rulada de oua la cuptor

O rulada sau o omleta facuta la cuptorul cu microunde, cu ciuperci, kaiser sau costita afumata, ceapa rosie calita si cascaval ras sau feliat. Pentru a obtine o forma mai deosebita, am folosit o forma de Jena pentru chec.

Ingrediente

6 oua
400 g ciuperci
400 g kaiser afumat (merge si costita)
2 cepe rosii (potrivite)
150 g cascaval (am folosit feliat, dar merge orice fel de cascaval)
150 ml lapte (un pahar mai mic)
sare, piper si/sau alte condimente dupa gust
1 forma de Jena pentru chec
1 tigaie grill

Cum se prepara

Spalam bine ciupercile si le taiem cubulete. Apoi le punem intr-o tigaie grill si le calim cateva minute (nu este nevoie sa punem ulei). Amestecam din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

Dupa ce s-au facut ciupercile, le punem direct in forma de Jena.

Taiem kaiserul felii (nu foarte subtiri), apoi le punem pe gratar pe ambele parti. Scoatem bucatile de kaiser pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Intre timp, tocam ceapa (nu foarte marunt) si o calim (adaugam si putin ulei).

Dupa ce s-a racit kaiserul, il taiem marunt (cubulete) si il punem in forma de Jena, peste ciuperci

Cand s-a calit ceapa, o punem peste kaiser si ciuperci in forma de Jena.

Punem ouale intr-un castron si le batem bine de tot

Adaugam in castron laptele si condimentele (dupa gust) si continuam sa amestecam

Turnam compozitia din castron in vasul de Jena.

Deasupra radem cascavalul (sau punem feliile in caz ca am folosit cascaval feliat)

Este gata pentru cuptor. Punem vasul de Jena in cuptorul cu microunde timp de 15 minute (preferabil ar fi sa il pui 10-12 min si sa vezi daca s-a facut, si daca mai trebuie il mai pui cateva minute).

Dupa ce s-a facut, lasa rulada un pic sa se mai raceasca, apoi scoate-o pe o farfurie, tai-o felii si bucara-te de ea.

Vezi mai multe retete pe ghid-culinar.ro.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *