Search for content, post, videos

Retete din lume de preparare a absinthe-ului

Absinthe-ul, bautura celebra a secolului 19, este din nou la moda. Iata cum se prepara aceasta bautura inainte de a fi servita.

Metoda clasica de preparare(metoda frantuzeasca):

1. Toarna 30 ml de absinthe intr-un pahar. Exista numeroase tipuri de pahare pe care le poti folosi, unele cu design antic sau istoric, altele in stil modern. Paharele frantuzesti pentru absinthe sunt cele mai potrivite pentru acest ritual.

absinthe

2. Pune lingurita speciala deasupra paharului si pune un cub de zahar pe partea cu model(perforata) a linguritei. Acest pas este optional, zaharul fiind folosit pentru a indulci gustul amar al absinthe-ului.

3. Picura apa de la gheata in absinthe. Acest pas este punctul-cheie al ritualului si implica multa rabdare. Cand adaugi si cubul de zahar, apa rece trebuie picurata deasupra zaharului, astfel incat cubul sa se dizolve usor in bautura. Absinthe-ul de calitate poate fi servit si fara zahar, picurand apa direct in pahar. Ai grija sa nu cada si cuburile de gheata din apa in absinthe.

4. Amesteca bautura obtinuta cu lingurita speciala. Poti adauga si doua sau trei cuburi de gheata daca doresti, desi metoda clasica nu presupune acest lucru.

Metoda "pahar in pahar"

1. Pune un pahar de 30 de ml plin cu absinthe intr-un alt pahar mai mare.

2. Picura apa de la gheata in paharul cu absinthe, astfel incat continutul sa se reverse in paharul mai mare. Odata ce ai turnat 3 sau 4 uncii (90-120 de ml) de apa, paharul cel mare va contine amestecul de absinthe si apa, in timp ce paharul mic va avea doar apa.

3. Scoate paharul mic, apoi savureaza bautura.

Metoda ceha

1. Toarna 30 de ml de absinthe intr-un pahar, apoi pune lingurita speciala si cubul de zahar deasupra paharului.

2. Toarna cateva picaturi de absinthe pe cubul de zahar.

3. Da foc cubului de zahar si asteapta un minut sa se caramelizeze si sa se topeasca.

4. Scufunda lingurita si cubul de zahar in absinthe cat zaharul inca arde.

5. Adauga apa de la gheata(ai grija sa nu cada si cuburile de gheata din apa in absinthe).

6. Foloseste aceasta metoda cu grija. Absinthe-ul are un continut ridicat de alcool, deci arde foarte usor. Nu se recomanda prepararea absinthe-ului de calitate prin aceasta metoda.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *