Search for content, post, videos

Retete de prajituri simple

 

   1. Prajiura englezeasca cu ciocolata si biscuiti
   Aceasta populara reteta englezeasca este atat de celebra pentru ca nu necesita coacere si contine numai patru ingrediente:
-ciocolata topita
-unt
-alune sau nuci prajite si maruntite
-biscuiti digestivi.

 

   Mod de preparare:
   Amesteca ingredientele impreuna, pune compozitia rezultata intr-o forma pentru prajituri si las-o sa se raceasca la frigider. Asta-i tot!

 

2. Mousse de caise

Ingrediente:
-400 g caise din compot
-300 g frisca lichida
-90 g zahar pudra
-7 g gelatina

Mod de preparare:
Caisele se fac piure in blender sau cu mixerul stick, apoi se amesteca cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Gelatina se hidrateaza in putin compot si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva. Totul se amesteca cu frisca batuta. Se pune in cupe sau in boluri si se da la frigider pt 1-2 ore. Se orneaza cu felii de caise si/sau frisca.

Veti obtine o delicioasa prajitura cu un aspect grozav.

   3. Cheesecake cu piersici
                                                                    Ingrediente:
cheesecakePentru blat: -300g biscuiti
             -100g unt
             -10-12 linguri de compot
Pentru crema:-700g branza de vaci mai cremoasa
             -130 g zahar pudra vanilat
             -1 borcan de compot de piersici
             -200 g iaurt cremoso (sau iaurt de piersici)
             -2 plicuri gelatina
             *optional: 100-200 g frisca (daca pui si frisca, mai pune 1/2 plic de gelatina in plus)
Pentru ornat:-ciocolata
             -unt
             -1 lg lapte
             -felii de piersici

Mod de preparare:
Blatul: Biscuitii se maruntesc si se amesteca cu compotul si untul topit. Se omogenizeaza bine si se aseaza pe un platou pe care ai pus inelul unei forme de tort. Preseaza bine cu dosul unei linguri. Pune blatul la frigider pana prepari crema.
Crema: Amesteca branza, iaurtul si zaharul pudra, adauga 2 plicuri de gelatina dizolvata in 100 ml de compot. Taie piersicile cubulete si amesteca-le cu crema. Toarna crema peste stratul de biscuiti si lasa 4-5 ore la frigider pana se intareste.
Ornametarea: Indeparteaza inelul tavii de tort si orneaza cu felii de piersica si ciocolata(topeste 2-3 cuburi de ciocolata, unul de unt si o lg de lapte).

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *