Search for content, post, videos

Reteta traditionala de coliva din arpacas

Coliva traditionala, pentru pomenirea celor dragi plecati dintre noi, nu lipseste in zilele de sarbatoare, Sambata Mortilor sau la pomeni. Iata o reteta care garanteaza cea mai buna coliva pe care o poti face.

De ce ai nevoie? Ingrediente:

  • 1 kg arpacas;
  • 400 g zahar;
  • esenta rom -2 lingurite;
  • coaja rasa de lime/lamaie;
  • coaja rasa de portocala;
  • 500 g nuca macinata;
  • 2-3 pliculete zahar vanilat;
  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:

– arpacasul se separa de impuritati si se da la fiert la foc mic, cu 3 litri de apa si praful de sare.

– in cazul in care aragazul tau este pe gaz, pune o tabla intre ochiul aragazului si cratita, sa nu fie contact direct cu flacara.

– amesteca periodic si gusta cand apa incepe sa scada. Daca apa a scazut prea mult, insa arpacasul nu este fiert cum trebuie, mai puteti adauga putina apa clocotita.

– atunci cand arpacasul este fiert, adauga zaharul si continua fierberea, amestecand bine pana ce zaharul s-a topit.

– se adauga si restul ingredientelor si se acopera coliva cu folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.

– dupa ce este racita se pune pe un platou si se orneaza dupa gust, cu nuca de cocos/cacao/miez de nuca/ciocolata/bomboane colorate.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *