Search for content, post, videos

Reteta originala pentru prajitura Napoleon. Ingrediente pentru textura si cel mai bun gust

Reteta originala pentru prajitura napoleon nu este foarte diferita de cea folosita in cofetarii.

Insa aceasta reteta originala pentru prajitura Napoleon poate sa dea nastere unuia dintre cele mai bune deserturi pe care le-ai mancat vreodat.a

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prajitura Napoleon si cum se prepara:
Doua cani de faina si alte patru linguri de faina, separat.

25 de grame de margarina

100 de grame de smantana

1 litru de lapte

3 oua

300 de grame de zahar alb

un pliculet de zahar vanilat

Reteta originala aprajiturii napoleon presupune sa faceti foietajul in casa. Pentru acest lucru, se varsa faina pe masa si deasupra se pune margarina si smantana. Se amesteca pana cand se face un aluat care se baga la frigider pentru 45 de minute. Apoi aluatul se scoate din frigider, se taie in opt bucati egale. Din fiecare bucata de aluat se face cate o bila care apoi se transforma infoi subtiri cu ajutorul unui facalet.

Pentru realizarea cremei prajiturii Napoleon, se amesteca 3 galbenusuri de ou, zaharul, zaharul vanilat, cele patri linguri de faina care fusesera puse separat si jumatate de cana de lapte. Se continua amestecarea pana cand se obtine o crema care se pune la rece.

Apoi, cele 3 albusuri de ou ramase se bat pana cand se obtine o spuma.

Una dintre foile obtinute mai devreme se sfarama intr-un castron iar deasupra se adauga crema care fusese pusa la rece si albusurile baute spuma si se amesteca usor.

Apoi, cele sapte foi ramase se implu, alternativ, cu acest amestec. Prajitura obtinuta se lasa la temperatura camerei doua ore iar alte doua ore se pune la frigider.

Dupa aceea se consuma asa cum este.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *