Search for content, post, videos

Preparate gustoase pentru masa de Florii

Intreaga crestinatate sarbatoreste Floriile in ultima duminica dinaintea Pastelui. Intrucat este o zi cu dezlegare la peste, va prezentam cateva idei delicioase cu cate va puteti incanta familia si musafirii.

Bors de hribi

Ingrediente:

– 300 g hribi proaspeti sau la conserva sau 50 g hribi uscati
– 2 cepe
– 1 morcov
– 1 telina mica
– 1 radacina de patrunjel
– 25 ml ulei
– 1 lingura cu faina
– 2 linguri cu orez
– zeama de lamaie
– patrunjel si leustean verde
– sare.

Mod de preparare:

Se spala hribii si se taie in felii. In cazul in care folositi hribi uscati trebuie sa-i lasati in apa 3 ore inainte de a fi pregatiti.

Citeste si: Desert delicios de post! Nici cei mici nu-i pot rezista

Trebuie sa fierbeti hribii in apa cu sare, pana se vor inmuia. Spalati zarzavatul si taiati-l marunt. Apoi trebuie sa caliti ceapa si sa adaugati faina. Se amesteca bine si apoi puneti zeama in care au fiert hribii.

Sotati zarzavaturile cu putin ulei, apoi le adaugati in ciorba. Lasati legumele sa fiarba si cand sunt aproape gata puneti hribii si orezul bine spalat. Mai lasati sa dea in cateva clocote si apoi acriti cu zeama de lamaie.

Pastrav cu alune

Ingrediente:

– 50 g alune tocate
– 65 g margarina
– 4 pastravi
– 30 ml suc de lamaie
– sare
– piper
– felii de lamaie
– patrunjel tocat.

Mod de preparare:

Se prajesc alunele si se toaca marunt. Se pun in tigaie 50 de grame de margarina, se asezoneaza pastravul cu sare si piper si se prajeste pastravul pe ambele parti, apoi se pune pe un platou.

In ce a mai ramas din margarina se calesc alunele, apoi se adauga lamaia si se toarna peste pastrav.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *