Search for content, post, videos

Pregateste-te pentru iarna! Cum sa faci ardei copti la borcan, numai buni pentru zilele reci

muraturi

Castraveti murati, gogosari in otet, vinete ori zacusca. Le-ai pregatit pe toate pentru iarna, insa nu uita de ardeii copti la borcan, care sunt deliciosi si, mai mult de atat, se gatesc rapid.

Ai nevoie de:

– cinci kilograme de ardei capia,
– o jumatate de l ulei pentru prajit,
– doua cani otet,
– doua cani zahar,
– 3-4 linguri sare,
– conservant

Mod de preparare ardei copti:

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa coci ardeii pe gratar sau pe tabla ori, daca stai la bloc, in cuptor, dupa care sa-i decojesti.

Citeste si: Ce sa mananci la micul dejun! Retete pe care e musai sa le incerci

Ardeii se curata, se poate indeparta si cotorul, dupa care se sareaza si se lasa la scurs. Intr-o oala pregatim otetul cu sarea si zaharul si le punem pe foc. In fiecare borcan se pune un varf de cutit de salicil, dupa care turnam zeama peste si inchidem borcanele.

Borcanele se pun la dustulit intr-o oala pentru 15 – 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in oala, dupa care se pot depozita in camara.

Poti, de asemenea, sa adaugi in fiecare borcan si niste catei de usturoi ori boabe de mustar, pentru un plus de savoare.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *