Search for content, post, videos

Prajituri de post

1. Prajitura delicioasa de post
Ingrediente:

-1 cana zahar
-1 cana apa
-1/2 cana ulei
-4-5 linguri gem sau dulceata
-3 linguri cacao
-o mana de nuci pisate sau cocos
-o lingurita rasa de praf de copt
-2 cani faina
-stafide/mere/prune/caise uscate
-arome

Mod de preparare:

Se amesteca totul pana sa face crema si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca, ciocolata de post sau orice altceva va trece prin cap. Se taie cand s-a racit.

2. Prajitura de post cu mere
Ingrediente:

-500 g mere
-300 g faina
-250 g zahar
-200 g margarina
-1 lingurita de scortisoara
-1 varf de cutit de sare
-2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare:
Curata merele de coaja, da-le pe razatoarea mica si amesteca-le bine cu zaharul, margarina, faina, scortisoara, zeama de lamaie si sarea. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia si apoi toarn-o intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Coace prajitura in cuptor, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Tai-o cand s-a mai racit si presara pe deasupra zahar pudra.

3. Prajitura de post cu miere
Ingrediente:

-1 cana miez de nuca maruntit
-1 cana de zahar
-2 cesti de faina
-1/2 cana ulei
-1 1/2 lingurite de praf de copt
-1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
-1/2 lingurita scortisoara
-1 lingurita coaja de lamaie rasa
Glazura: -3/4 cana apa
         -2 lamai mari
         -2/3 ceasca de zahar
         -1/3 ceasca miere

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele, cu mixerul pana sa face crema si se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptor 30-35 minute sau pana cand scobitoarea introdusa in centru iese curata.
Glazura: Lamaile se storc de suc iar coaja se curata. Intr-o cratita se combina zaharul, mierea, coaja de lamaie si apa, se fierbe pe foc mare, amestecand constant. Se ia cratita de pe foc si se amesteca cu sucul de lamaie. Atunci când prajitura este gata, se inteapa pe deasupra cu o scobitoare si se toarna siropul cald peste tort.

4. Prajitura de post cu nuci si banane
Ingrediente:

-1 cana de zahar brun
-2 cani de apa
-2 cani de faina
-1 lingurita scortisoara
-6 linguri margarina
-3-4 linguri de gem
-1/2 cana de nuci pisate
-1 pliculet praf de copt
-1 lingurita de bicarbonat stins
-3-4 linguri de cacao
-1 sticluta de esenta de rom
-sare
bananaGlazura: -1 cana zahar brun
         -100 g margarina
         -3 linguri de sirop
     -1/4 pahar miez de nuci prajite si tocate
     -4 banane coapte, taiate in felii groase

Mod de preparare:

Mai intai se face glazura, intrucat aceasta prajitura se face invers ca de obicei si prima data se aseaza glazura, apoi blatul.
Se pune margarina intr-o cratita pe foc mic, se adauga zaharul si se amesteca bine. Se toarna amestecul inr-o tava de tort rotunda. Se imprastie peste amestec nucile, apoi bananele , apasand usor si sa acopere toata suprafata tavii.
Blatul: Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Se bate margarina cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga si vanilia,apoi apa, alternativ, si se amesteca bine dupa fiecare adaugare. Se toarna peste banane. Se coace aproximativ 1 ora. Se foloseste o spatula destul de mare pentru a lua prajitura de pe tava, se lasa sa se raceasca apoi se intoarce invers si se taie bucati.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *