Este fina, gustoasa. Economica si foarte usor de preparat . Placinta cu iaurt este un desert foaret bun pentu copii.
Ingrediente
1 pachet foi de placinta
1 kg iaurt
8 oua
300 g zahăr
coaja rasă de la o lamaie
1 esenta de vanilie
Pentru sirop
250 ml apa
5 linguri zahar
1 esenta de vanilie
Mod de preparare
Se dezgheata foile de placinta in frigider. Se amesteca iaurtul, ouale, zaharul, esenta si coaja de lamaie.
Se unge o tava cu ulei si se pun jumatate din foi. Se toarna compozitia cu iaurt si se acopera cu restul de foi.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasaa pana se rumeneste frumos deasupra (aproximativ o ora).
Cat timp placinta e la cuptor se pregateste siropul. Se fierbe t apa cu zaharul si la final se pune esenta. Se lasa la racit.
Se scoate placinta din cuptor si imediat se toarna cu o lingura siropul deasupra. Se lasa la racit , apon se taie bucati.
Inainte de a fi servita se pudreaza cu zahar.